Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nya klimatdraget: Tyskland ska förbjuda plastpåsar

- 12/08/2019, 10:29

Den tyska regeringen planerar att förbjuda platspåsar i landet. Det bekräftar Tysklands miljöminister Svenja Schulze.

Den växande oron för klimatet har fått länder att ta till nya åtgärder för att komma till bukt med utsläppen och för att helt enkelt bli mer gröna i vardagen.

Nu tar Tyskland det ett steg längre. Där planerar den sittande regeringen nämligen att förbjuda plastpåsar i landet.

– Mitt departement kommer att lägga ett förslag om ett förbud för plastkassar, säger miljöminister Svenja Schulze, skriver Aftonbladet.

Oklart när lagen skulle träda i kraft

Självaste syftet med att att fimpa platspåsarna är bland annat att lämna det så kallade slit- och slängsamhället, men även att begränsa användningen av plast i det stora hela.

Det är ännu inte klart när lagen skulle kunna tänkas att träda i kraft, men diskussionerna med handeln i landet har varit bra.

"De frivilliga överenskommelser som har gjorts med handeln om att begränsa användningen har varit framgångsrik men inte nått tillräckligt långt", förklarar Schulze, skriver Aftonbladet.

Har varit på tal om i Sverige

Idén om att förbjuda plastpåsar är faktiskt inte främmande i vårt egna land heller. 2017 berättade Isabella Lövin för Nyheter24 att ett sådant förbud rent teoretiskt skulle kunna införas även här.


Tycker du förbudet låter bra?