- Foto: Stefan Hörberg/Rithuset AB/TT Nyhetsbyrån

Fler människor ringer nu 911 i New York än under 11 september-attacken

Covid-19 har slagit hårt på USA och för tillfället inkommer det fler samtal till 911 som handlar om coronaviruset än det gjorde under terrorattacken 11 september 2001.


Över 80 000 personer är konstaterat smittade av coronaviruset i USA. Detta har gjort att 911 blivit nerringda den senaste veckan. 40 procent av samtalen in till larmnumret från New York handlar om covid-19 vilket är fler samtal än under terrorattacken den 11 september 2001 då omkring 3000 människor miste livet. Detta rapporterar Express.

Nu toppar USA listan över högts antal smittade. Bildkälla: TT/Nyhetsbyrån

Runt 1 200 personer har dött i smittan i USA. Värst är det i New York, som beskrivs som smittans epicentrum i USA, men även andra delar av landet förbereder sig på att kommande veckor kommer bli tuffa. 

Covid-19 sätter skräck i en hel värld. Bildkälla: Stefan Hörberg/Rithuset AB/TT Nyhetsbyrån

Bland annat nämns Detroit, Chicago och New Orleans som städer som kommer drabbas hårt kommande dagarna. 

Samtidigt menar Trump-administrationen att det värsta snart är över, och att viruset ska kunna vara bekämpat lagom till påsk – alltså om två veckor. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.