Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Trumps oväntade ord om Löfven: "Han behöver inte säga till folk..."

- 30/04/2020, 08:11 -

Donald Trump lyfter nu fram Sverige. På ett bra sätt. I natt uttalade sig presidenten om social distans och pekade ut Sverige som en förebild.

Det är inte lätt att veta var man har Donald Trump någonstans. 

För bara några veckor sedan nämnde USA:s president Sverige på en presskonferens, där han kritiserade Sveriges strategi om flockimmunitet. 

– Sverige gjorde det. Flocken. De kallar de för ”flocken”. Sverige lider mycket illa. Det är ett sätt att göra det, sa Trump då

Men nu låter det annorlunda när Trump pratar om Sverige och Stefan Löfven. I natt hölls en rundabordsdiskussion i Vita huset där Trump deltog i samtal med politiker och företagsledare.

"Statsministern i Sverige behöver inte säga åt folk"

Samtalet handlade om hur USA ska öppna upp landet igen efter coronakrisen, och då passade Trump på att ta upp Sverige som ett bra exempel när det gäller att ta ansvar. 

– Svenska folket springer inte runt och skakar hand, kramar och kysser varandra. Barerna är stängda och människor stannar hemma. 

Trump verkar inte ha jättebra koll på hur Sverige hanterat krisen, men ville ändå på att säga några ord om Stefan Löfven.

USA:s president Donald Trump i natt (AP Photo/Alex Brandon via TT)

– Statsministern i Sverige behöver inte säga "stanna hemma", folk stannar hemma automatiskt. Men de har drabbats hårt.

Trump fortsätter:

– Saker har gjorts. Barer har stängts, man kan inte stå vid baren, vissa saker får man inte göra.

MER NYHETER: 

TV4:s Marcus Oscarssons ord om Sverigedemokraterna: "Har aldrig sett det innan"