- Foto: Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved / Evan Vucci

Nu stängs Donald Trump av från Facebook och Instagram

I ett Facebook-inlägg meddelar bolagets vd Mark Zuckerberg att den sittande presidenten Donald Trumps konton på Facebook och Instagram kommer blockeras på obestämd tid.


I ett Facebook-inlägg meddelar bolagets vd Mark Zuckerberg att den sittande presidenten Donald Trumps konton på Facebook och Instagram kommer stängas ner under en tid framöver.

"Vi tror att riskerna med att låta presidenten fortsätta använda våra tjänster under den här perioden helt enkelt är för stora. Därför förlänger vi blockeringen vi lagt på hans Facebook och Instagram-konton på obestämd tid, men minst under de två kommande veckorna, tills en fredlig maktövergång har gjorts", skriver Zuckerberg i sitt inlägg. 

Det betyder med andra ord att Trump inte kommer kunna använda sociala medier under den tid han har kvar på presidentposten.

Foto: Susan Walsh/TT

Då efterträder Biden

Den efterträdande presidenten Joe Bidens tillträde är i dagsläget planerat till den 20 januari. 

Detta kan dock komma att tidigareläggas – sedan ministrar i Trumps regering påstås planera en tidigare avsättning av presidenten, enligt uppgifter till CNN.

Här kan du läsa mer om gårdagens våldsamma stormning av USA:s kongress:

Läs mer: Videos visar kaoset när Trump-anhängare stormar kongressen 

Läs mer: Fyra döda efter kravallerna i USA

Läs mer: Efter stormningen – diskussion om att avsätta Trump i förtid

Läs mer: Kritik mot amerikansk polis efter stormning av kongressen

/
/
/
Senaste nytt

Kung Harald på bättringsvägen

Ryssland stoppar bensinexporten i sex månader

Ryssland stoppar exporten av bensin från landet från och med fredag för att motverka inhemsk bränslebrist, uppger regeringen i Moskva i ett uttalande.

Villa övertänd i Kristinehamn

En villa i Kristinehamns kommun har fattat eld, enligt Expressen. Magnus Åkervik vid SOS Alarm säger att det finns en spridningsrisk.

Därför säljer Kronofogden 667 000 burkar energidryck på auktion

Kronofogden har sålt 667 000 burkar energidryck på en auktion. Burkarna är en del av totalt 1, 2 miljoner energidrycker som svenska staten ska sälja. Anledningen handlar om ett österrikiskt brottsmål.

50 kilo knark i garaget – tio års fängelse

I ett garage på Orust i Bohuslän hittade polisen nästan 50 kilo narkotika. Nu döms en man till tio års fängelse, rapporterar P4 Väst.

Kunderna rasar mot Bregott: "Så jävla uselt"

1 timme sedan
Bregott möter stark kritik från kunderna efter att de gjort smörpaketen mindre och samtidigt höjt priserna. Kunderna misstänker krympflation.