Måndag 6 Dec
Stockholm

Vad gör Donald Trump idag? Allt om pensionen, relationen, politiken

Vad gör Donald Trump idag egentligen?
Vad gör Donald Trump idag egentligen?. Foto: Montage. TT / Manuel Balce Ceneta / TT / Alex Brandon / TT / Alex Brandon

Efter att ha överlämnat makten till sin demokratiska rival Joe Biden är det dags för Donald Trump, 75, att gå i pension. Eller? Nyheter24 har tagit reda på vad Trump sysslar med idag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Donald Trump, 75, är USAs republikanske ex-president och har bland annat gjort sig känd för att driva en nationalistisk agenda vid sin tid vid makten. Hans slogan “America First!” blev den tongivande frasen för hans politiska bana. 

Men vad gör Donald Trump idag? Har han gått i pension – eller siktar han på presidentvalet 2024? Det har Nyheter24 tagit reda på!

Donald Trumps eget eget “Twitter” – Social Truth

För en glad 75-åring mitt i livet är det inte lätt att ta det lugnt. Och det är ingen nyhet att Donald Trump haft det lite stormigt på sociala medier. Bland annat har han blivit bannad från både Twitter och Facebook i och med stormningen av Kapitolium. Från Twitter blev Trump portad på livstid. Eftersom sociala medier har varit en mycket viktig plattform för att driva opinion för ex-presidenten, betraktas avstängningen från sociala medier som en stor förlust för Trumps anhängare.

Men Donald Trump misströstar inte, utan satsar istället på en egen plattform. Den kallar han för Social Truth, och spekuleras på många håll bli en viktig hörnsten i presidentvalskampanjen 2024. 

Foto: Skärmdump från Twitter

Trump ställer upp i presidentvalet 2024: "He's in"

Det spekuleras mycket om huruvida Donald Trump tänker satsa på det sköna pensionärslivet på golfbanan i Florida eller inte. 

Men det verkar inte som att Trump är redo att bli föredetting än. Vita husets tidigare pressekreterare Sean Spicer ska bland annat ha sagt att Donald Trump planerar ställa upp som kandidat för republikanerna i presidentvalet 2024. 

“He’s in” – han är redo, säger Sean Spicer i en intervju till Washington Examiner på frågan om Donald Trump tänker ställa upp i presidentvalet 2024 eller inte.

FOTO: Stella Pictures / Kirby Lee / Alamy

Hur mycket pengar får Donald Trump i pension idag?

Oavsett om Donald Trump väljer att tagga ner och gå i pension eller inte, så har han rätt till sina förmåner som ex-president. Bland annat har Trump förmånen att åtnjuta en mycket saftig pension. Det är inte bara rena pengar – ex-presidenten har även rätt till gratis resor och serviceskydd livet ut. Här kan du läsa mer om summan Donald Trump får i pension – varje år

Bor Donald Trump och Melania Trump ihop idag?

Donald Trump bor officiellt i Mar-a-Lago i Florida tillsammans med hustrun Melania Trump. Det har dock spekulerats mycket i om de över huvud taget är tillsammans. Enligt tidningen Mirror skulle Melania Trump räkna minuterna till hans tid som president var över så att hon kunde skilja sig. Det är ännu inte klart om hur deras relation ser ut – men här kan du läsa om hur mycket pengar Melania Trump beräknas få vid en skilsmässa med Trump.

Donald Trumps hobby: golf

När Donald Trump skulle sväras in som president bedyrade han att han inte skulle ha tid med sin största hobby – golfen. Uppdraget som president skulle helt enkelt få ta all hans vakna tid. Men senare kunde tidningen TMZ avslöja att Trump spenderade 77 miljoner dollar av skattebetalarnas pengar på golf – bara efter hans första halvår vid makten.

Men hur mycket tid på golfbanan tillbringar den 75-årige semi-pensionären Donald Trump idag? Det går bara att spekulera i, men i ett reportage av Business Insider är han just nu i blåsväder för en enorm golfbana i Skottland som bidragit till gigantisk miljöförstöring. Golf är med andra ord fortfarande ett stort intresse för ex-presidenten. 

Vad har Donald Trump för handicap i golf?

Enligt golftidningen The Golf Newsnet har ex-presidenten Donald Trump ett hcp (handicap) på 2.8.


Tycker du Donald Trump ska ställa upp i presidentvalet 2024?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela