Donald Trump blockerad från Twitter: "Skapar egen plattform"

- 09/01/2021, 13:25

Efter upploppen vid amerikanska kongressen valde nu Twitter att stänga av president Donald Trump från plattformen. Detta efter en noggrann granskning av hans uttalanden.

I onsdags drog en rad våldsamma upplopp igång efter att Donald Trump uppmanat sina anhängare att "ge våra republikaner stoltheten och modet de behöver för att ta vårt land tillbaka". 

Strax efter att hans sympatisörer stormade kongressen valde Twitter att stänga av honom från plattformen i 12 timmar. Han blev även varnad för att kontot skulle komma att låsas om han fortsatte bryta mot reglerna.

"Finns en risk"

Bara något dygn senare stängdes Trump av helt från Twitter. Enligt plattformen beror det på att han riskerar fortsätta uppmana till våld:

”Efter en noggrann granskning av de senaste inläggen från kontot och sammanhanget kring dem har vi stängt ned kontot eftersom det finns en risk för ytterligare uppmaningar till våld”, skriver plattformen.

Men vi vet i dag att få saker stoppar Donald Trump, som på Vita husets Twitter-konto gick ut med att han funderar på att helt enkelt starta en egen plattform för hans uttalanden.

"Vi kommer inte att tystas!", skrev han bland annat. Det inlägget har tagits ned.

Stängts av på fler plattformar

Twitter var inte först ut med att stänga av Trump från plattformen. Flera sociala medier somFacebook, TikTok och Snapchat hade redan reglerat bilder och videoklipp eller blockerat presidenten från plattformen, skriver SVT.