Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kroggäster fick rätt mot vakter

- 11/10/2008, 09:13 -

Juryn gick på gästernas ord. The Labs övervakningskamera fungerade inte.

Det var utanför nattklubben The Lab på Stureplan i Stockholm som tre gäster misshandlades brutalt i början av augusti 2007. Två för kvällen arbetande vakter och en tredje vakt, som var gäst under kvällen, gav sig oprovocerat de tre gästerna.

Gästerna anmälde vakterna som nekade, men har nu dömts. Straffet för de båda arbetade vakterna blir villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst. Den icke arbetande vakten dömdes till två månaders fängelse. Alla tre ska också betala 60 000 kronor i böter till gästerna. Vakterna är sedan tidigare ostraffade. De kan ännu överklaga domen.

Till skillnad från de flesta fall där vakter misshandlat gäster hade dessa tre fått komma in. Alltså var de inte för fulla. Väl inne hade en vakt slängt sig över en av dem medan de andra två ombetts att gå ut. Det slutade för sjukhus för en utav gästerna.

Just denna kväll var krogens övervakningskamera också ur funktion. Det verkar finnas ett samband mellan de kvällar som krogvakter använder våld och då kameror inte fungerar.

– Det är alltid så vid den här typen av händelser. Det är ett mönster som hela tiden går igen, säger advokat Tomas Olsson, målsägandebiträde till Rickard Björklund och hans kamrater, till DN.

Skrivet av: