Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Se journalisten som åker fast på jobbet

Nyheter | 22/04/2009 17:46

Är yttrandefriheten hotad i frihetens land?

TEXAS. Två reportrar från tevekanalen ABC-7 höll på att göra ett inslag om en bilolycka när de plötsligt själva blev en del av sin egen nyhetsrapportering.

Klockan var strax efter halv två på onsdagseftermiddagen när reportern och kameramannen anlände till olycksplatsen. De parkerade bilen och satte omedelbart i gång med att intervjua vittnen som sett lastbilen välta på motorvägen i El Paso, Texas.

När ambulanspersonalen kom till platsen och tog hand om föraren i lastbilen ansåg en polis att journalisterna inte längre hade något där att göra. Situationen eskalerade. Polismannen blev mer och mer frustrerad. Men reportern kunde inte förstå vad han gjorde för fel.

–Jag gör ju bara mitt jobb, sa han. Men förgäves.

Polisens aggressioner tog över och till slut tog han i med hårdhandskarna och arresterade reportern och kameramannen. Men de släpptes relativt kvickt från arresten.

Nu är hela händelsen under utredning.

Rätt eller fel? Döm själv:

Skrivet av: