Paul McCartney: Stoppa sälprodukter

Paul McCartney engagerar sig för att stoppa handeln med sälprodukter.


Ex-beateln Paul McCartney skrev på torsdagen under en namninsamling som uppmanar Europaparlamentet att förbjuda handel med sälprodukter, skriver EU Business.

– Ödet för miljontals sälungar är i händerna på Europaparlamentet. Under de närmaste veckorna har parlamentet en historisk möjlighet att stoppa den grymma handeln med sälprodukter inom hela EU, säger McCartney.

McCartney hoppas nu att parlamentet stoppar sälhandeln.

– Jag har skrivit på namninsamling för att uppmana ledamöterna att utnyttja detta avgörande tillfälle och stoppa djurplågeriet, fortsatte McCartney.

Europaparlamentet väntas rösta om ett förbud inom kort. Vid ett ministermöte med EU:s 27 medlemsstater i slutet av mars klargjordes att en majoritet var för ett totalt förbud mot sälprodukter, som en protest mot jaktmetoder som de anser vara grymma.

Kanada som är den största exportören av sälprodukter har sagt att de planerar att protestera mot eventuella förbud hos Världshandelsorganisationen. Norge har hotat att göra detsamma.

Sälarna jagas främst för sin päls, men också för kött och fett, som används i skönhetsprodukter. Anhängare av säljakt hävdar att jakten är nödvändig för att skydda fiskbeståndet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.

Tummar på kraven för att klara Natoinsatsen

P 7 i Skåne står inför en svensk pionjärinsats i Nato när uppåt 600 man ska skickas till Lettland. För att klara det kan det bli nödvändigt att under en period tumma på målet att utbilda fler värnpliktiga.

Polisen rapporterar om misshandel, Västerås

1 timme sedan
"Tonårspojke slagen i ansiktet utanför skola.", skriver polisen på sin hemsida.

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

1 timme sedan
Kristdemokraterna vill se mer kärnkraft i Europa. En fråga som partiet planerar att driva i EU-valet, enligt ett pressmeddelande.