Tisdag 3 Aug
Stockholm

Paul McCartney: Stoppa sälprodukter

Paul McCartney engagerar sig för att stoppa handeln med sälprodukter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ex-beateln Paul McCartney skrev på torsdagen under en namninsamling som uppmanar Europaparlamentet att förbjuda handel med sälprodukter, skriver EU Business.

– Ödet för miljontals sälungar är i händerna på Europaparlamentet. Under de närmaste veckorna har parlamentet en historisk möjlighet att stoppa den grymma handeln med sälprodukter inom hela EU, säger McCartney.

McCartney hoppas nu att parlamentet stoppar sälhandeln.

– Jag har skrivit på namninsamling för att uppmana ledamöterna att utnyttja detta avgörande tillfälle och stoppa djurplågeriet, fortsatte McCartney.

Europaparlamentet väntas rösta om ett förbud inom kort. Vid ett ministermöte med EU:s 27 medlemsstater i slutet av mars klargjordes att en majoritet var för ett totalt förbud mot sälprodukter, som en protest mot jaktmetoder som de anser vara grymma.

Kanada som är den största exportören av sälprodukter har sagt att de planerar att protestera mot eventuella förbud hos Världshandelsorganisationen. Norge har hotat att göra detsamma.

Sälarna jagas främst för sin päls, men också för kött och fett, som används i skönhetsprodukter. Anhängare av säljakt hävdar att jakten är nödvändig för att skydda fiskbeståndet.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela