Gravid kvinna påkörd efter björnflykt

Trots traumat vill kvinnan döpa sitt barn till "Björn" i mellannamn.


En 26-årig kvinna från Colorado blev påkörd av en bil efter att ha blivit förföljd av en björn. Björnen följde efter Ashley Swendsen en längre sträcka, men höll ett avstånd på tre meter.

– Jag visste inte vad jag skulle göra, så jag bara fortsatte att gå. Jag tänkte inte börja springa, säger hon till Fox News.

När hon försökte fly från björnen blev hon påkörd av en bil. Även om kvinnan inte skadades allvarligt fördes hon till sjukhus, eftersom hon var gravid. Björnen avlivades senare.

Swendsen blev upprörd över björnen död, eftersom hon själv tror att den inte alls ville skada henne.

– Ja, björnen skonade mig och sen så dog den, menar 26-åringen.

Ashley planerar nu att döpa sin bebis till "Björn" i mellannamn för att hedra björnen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Finlands president: Tala mindre om krig

Ny gränsdragning pågår i svårlöst konflikt

Armenien och Azerbajdzjan har börjat "fixa" sin hårt omstridda gräns, meddelar ärkefienderna. Gränsdragningen utgör ett försök att normalisera den ytterst frostiga relationen mellan länderna och undvika nya blodiga sammandrabbningar i regionen.

Upphittade skelettdelar kom från en människa

Skelettdelar som hittades vid en camping i Strömstad i söndags kom från en människa, rapporterar Strömstads Tidning.

Rekordvinst för Spotify – på 18-årsdagen

Strömningstjänsten Spotify – en av årets vinnare på Wall Street – redovisar en rekordhög vinst för årets första kvartal. Och försäljningsprognosen för andra kvartalet ser starkare ut än väntat. Men antalet abonnenter hänger inte med uppåt så snabbt som bolaget räknat med.

Mamma döms – tatuerade dödskalle på sonen

Mamman lät tatuera sina barn, bland annat fick sonen en dödskalle intatuerad. Nu döms hon för fem fall av misshandel, rapporterar P4 Kalmar.

Varningen: Kontanter riskerar att bli oanvändbara

Riksbanken varnar för att kontanter kan bli "i det närmaste oanvändbara i Sverige" om åtgärder inte vidtas. – Vi behöver bromsa en utveckling där vi är på väg mot att allt färre kan betala med kontanter, säger Elin Ritola, enhetschef för betalningsanalys och innovation på Riksbanken, till SVT.