Har du en syster? Då är du både mer glad och optimistisk visar forskning
1 av 2
Har du en syster? Då är du både mer glad och optimistisk. - Foto: Pixabay/TT
Du är gladare och mer optimistisk om du har en syster. Det visar en ny studie.
2 av 2
Det visar en ny studie. - Foto: Pixabay

Har du en syster? Då är du nog lyckligare än många

Enligt en studie så är personer som har systrar både mer optimistiska och lyckliga. Känner du igen dig i det?


Har du en syster? Då borde du kanske tacka henne. 

Personer på De Montfont University och Ulster Universit hävdar att deras forskning visar att personer som har systrar är både gladare och mer optimistiska, skriver Independent.

I studien frågades 571 unga personer i åldrarna 17 till 25 om deras liv. Studien visade att de personer som hade vuxit upp med systrar var lyckligare. 

Pixabay

De som deltog i studien fick fylla i formulär där de fick berätta om sina liv, hur de ser på livet och hur deras psykiska hälsa var. 

Det visade sig att ja, de som har en eller flera systrar är öppnare för att kommunicera sina känslor. De i sin tur gör att personer som har systrar har bättre psykisk hälsa.

Professor Tony Cassidy, som var med och gjorde studien tror att det handlar om att kvinnor har lättare för att prata och få andra att prata och öppna sig. 

– Systrar verkar stimulera mer öppen kommunikation och sammanhållning i familjen. Bröder verkar dock ha den alternativa effekten. Emotionellt uttryck är grundläggande för god psykologisk hälsa och systrar främjar detta i familjer. Det kan vara så att pojkar har en naturlig tendens att inte prata om saker. Med pojkar tillsammans handlar det om en tystnadskonspiration att inte prata. Flickor brukar bryta ner det.

TV: Zara Larssons syster ser inte längre ut så här

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du en syster?
Tack för din röst!