Stockholm

Ingen sexlust? Här är sexologens konkreta övning

Ingen sexlust? Testa sexologens övning
Ingen sexlust? Testa sexologens övning. Foto: Montage. Unsplash / TT / Fredrik Sandberg

Har du ingen sexlust? Att inte känna sig peppad på sex är inget du är ensam om. Som tur är har sexologen Linn Heed parövningar som kan hjälpa!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Texten innehåller annonslänkar.

Att inte känna någon sexlust är ett mycket vanligt problem som sexologen Linn Heed möter hos sina klienter. Bristande sexlust är vanligare än vad man kan tro och drabbar både kvinnor och män. I värsta fall kan man få dålig självkänsla, känna att man gör sin partner besviken – och det är inte ovanligt att ens relation helt enkelt slutar fungera när den ena inte känner någon sexlust. 

Om situationen blir ohållbar kan man med fördel söka hjälp – det finns konkreta verktyg för att hitta tillbaka till lusten. I onlinekursen "Så ökar du din sexlust" med Linn Heed får du handfasta råd – från hur du bör tänka kring sex till hur du ökar din njutning.

Parövning för att känna mer lust inför sin partner

Det finns flera övningar för att öka sexlusten – övningar som endast kräver lite tankeexperiment. Här är en enkel övning som du kan göra hemma: 

  • Försätt dig själv i den första känslan av galen förälskelse och eldig passion. Där du sa och gjorde saker som förvånade dig själv. Där du såg allting positivt och möjligt. 
  • Träna på att återkalla den här typen av minnen, för att hjälpa dig att få fram känslan här och nu. 
  • När du väl har lyckats minnas en känsla så omsätt denna till handling och gör något liknande för din partner och relation idag. Det oväntade är det som får oss att vakna till och bli mer lyhörda och alerta.

Viktigt att komma ihåg att alla inte har samma sexlust

Samtidigt som det är bra att komma i kontakt med sitt "erotiska jag" och lära sig uppskatta sex, är det viktigt att komma ihåg att vi alla har olika nivåer av sexlust. Hur mycket, ofta eller sällan vi vill ha sex varierar. Men du som inte känner någon sexlust alls, kan trösta dig med att det går att träna på att börja uppskatta sex mer. Du kan göra det tillsammans med din partner, eller utforska din kropp, fantasi och lust på egen hand. 

"Livet är för kort för dåliga ligg", tycker Linn Heed. Köp kursen via vår samarbetspartner Coursio för endast 395 kronor!

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.