Här är de nya app-baserade sexleksakerna du ska satsa på.
Här är de nya app-baserade sexleksakerna du ska satsa på. - Foto: Pexels

6 heta tips på sexleksaker du kan styra med din telefon: "Enklare"

Sexleksakerna utvecklas sida vid sida med teknologin och det finns numera flera app-kompatibla sexleksaker. Nyfiken på att testa en? Nyheter24 listar sex varianter som kan ge dig sexuell njutning.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Vad kommer till dina tankar när du hör ordet "sextech"? Tänker du på sexrobotar, en virtuell partner eller ny spännande teknologi bakom sexleksaker? 

Teknik hjälper minst sagt till att förbättra våra liv, men även vår sexuella hälsa och välbefinnande. Vi hör och läser ständigt om sådana växande branscher som fintech och hälsoteknik, men däremot förbises ofta sextech.

Det här är sextech – tros ta över i framtiden

Sextech är som vilken teknik som helst, däremot utformad för att förbättra sexualiteten. 

Begreppet handlar inte enbart om sex utan inkluderar, förutom hälsa och välbefinnande, bland annat könsidentitet och underhållning. 

Dagens sextech innefattar bland annat virtuellt verklighet, AI-appar, digitala plattformar och fjärrstyrda sexleksaker så som app-kompatibla sexleksaker.

6 filmer med ångande heta sexscener: "Total nakenhet"

Yngre generationen föredrar app-kompatibla sexleksaker

I dag är AI-robotar på marknaden ett omdiskuterat ämne, som tros ta över på många olika sätt i framtiden, även i sängkammaren. Det finns till exempel redan sexleksaker, som utifrån kvinnors preferenser kan skräddarsy den bästa vägen till en orgasm med hjälp av en app.

– Vad som ger den bästa upplevelsen är svårt att säga givet att njutning är högst individuellt. Man kanske använder olika sexleksaker beroende på om man vill njuta själv eller tillsammans med en partner, och en orgasm kan kännas olika från gång till gång, säger Jenny Peura, marknadschef på Lelo Sverige till Nyheter24

Hon berättar vidare att man ser att den yngre generationen är flitiga användare av sextech. Den yngre generationen tycker det är särskilt spännande med app-kompatibla sexleksaker.

Jenny Peura berättar att sexleksaker som styrs med hjälp av app-kontroll tros bli det "nya normala" i framtiden.

Namnet antyder att en vibrator är kopplad till din telefon eller tablet och med hjälp av den här produkten kan du styra din vibrator på andra sätt än du är van vid.

Multipla orgasmer: Så funkar de – och så kan du göra för att få dem

Sextech är marknadens nya heta satsning

Även Moa Kristensson, digital marketing manager på sexleksakskedjan Mshop, märker att fler företag producerar allt fler appstyrda sexleksaker.

Hon berättar att det under pandemin såldes stora mängder av dessa, troligen för att det inte gick att ses på samma sätt då som vi kan i dag. Hon menar att de även kunnat se att det är flest män som köper appstyrda sexleksaker, men att det är relativ liten skillnad mellan könen.

– Det är helt klart framtiden, en appstyrd leksak är enklare att hantera. Du kan skapa personliga vibrationsmönster, koppla vibrationerna till musik, erotiska noveller eller helt enkelt låta en partner styra leksaken från varsomhelst i världen, säger Moa Kristensson till Nyheter24 och tillägger:

– Det innebär att det är den perfekta sexleksaken för personer i långdistansförhållanden.

Så kan du testa BDSM – med prylarna som redan finns i ditt hem

Tre app-kompatibla sexleksaker för kvinnor

Ella – G-punktsdildo. G-punkten och dess många fördelar är numera en ganska dåligt bevarad hemlighet. Många kvinnor tycker att den är svår att hitta, och ännu svårare att träffa om och om igen för att få den önskade stimulansen.

Men med den här G-punktsdildon kommer du enligt det intima livsstilvarumärket Lelo kunna hitta G-punkten på nolltid.

Ella – G-punktsdildo. Foto: Skärmdump/Lelo

Sona Cruise lufttrycksvibrator är enligt Lelo "sexleksaksindustrins It-girl" nu för tiden.

Med hjälp av effektiva ljudvågor ska Sona Cruise klara av att stimulera din klitoris utan att du drabbas av "vibratoröverkänslighet", vilket innebär att du kan få multipla orgasmer. 

Sona Cruise – Lufttrycksvibrator. Foto: Skärmdump/Lelo

Satisfyer Hot Lover är en rabbitvibrator som har en värmefunktion, både värmen och vibrationerna kan styras från en app. 

Enligt Mshop har den här dildon dubbla motorer som kan stimulera din G-punkt på insidan, och din klitoris på utsidan för att maximera chansen för en riktigt skön orgasm. 


Satisfyer Hot Lover. Foto: Skärmdump/Mshop

Tre app-kompatibla sexleksaker för män

Hugo prostatavibrator. Hugo är en prostatavibrator som representerar en helt ny inställning till manlig njutning.

Prostatan, och anal stimulering i allmänhet, är för många män ett ganska tabubelagt ämne. Enligt Lelo är det synd eftersom prostatan kan vara en källa till djupa och enormt explosiva orgasmer. 

Hugo – Prostatavibrator. Foto: Skärmdump/Lelo

Tor uppladdningsbar penisring. Enligt Lelo är fördelarna med att använda en penisring många. 

Du får en hårdare erektion, som dessutom varar längre eftersom blodet inte kan flöda tillbaka till kroppen. 

Tor uppladdningsbar dildo. Foto: Skärmdump/Lelo

Lovense Gush Glans Massager. Enligt Mshop är det en flexibel och stark stroker som ger extra stimulans till toppen på penis. Den är mjuk, flexibel och kan dessutom användas handsfree på grund av sin justerbarhet.

Om du vill uppleva ännu större stimulans ska du använda det medföljande bandet för att spänna åt så du får en mer intensiv, tät och riktad stimulering.

Lovense Gush Glans Massager. Foto: Skärmdump/Mshop
/