Fredric Bohm är legitimerad psykolog och parterapeut.
Fredric Bohm är legitimerad psykolog och parterapeut. - Foto: Privat och Pexels

3 tidiga tecken på att du är tillsammans med fel person – experten: “Varningsflaggor”

Är du tveksam på om din partner faktiskt är helt rätt för dig? Det visar sig att det finns varningsflaggor du bör hålla utkik efter, tidigt in i förhållandet. För Nyheter24 berättar Fredric Bohm, psykolog samt expert i “Gift vid första ögonkastet”, vad du måste vara extra uppmärksam på.


Fredric Bohm är legitimerad psykolog och parterapeut, och har även blivit ett välkänt ansikte i stugorna efter sin medverkan i succéprogrammet “Gift vid första ögonkastet”. 

I ungefär 20 år har Fredric Bohm jobbat som parterapeut, och i SVT-programmet är han en av experterna som matchar ihop paren, och som vägleder dem under resans gång. 

Parterapeuten Fredric Bohm svarar – då är du tillsammans med fel person

Det är många gånger svårt att veta om den personen man dejtar eller är tillsammans med är ens rätta match, och om det kommer hålla livet ut. 

8 tecken på att din partner är otrogen – experten: "Otippat"

Det finns vissa varningsflaggor man bör vara extra uppmärksam på. Foto: Pexels

Nyheter24 frågade den mångårige experten Fredric Bohm om de tecken som kan tyda på att du är tillsammans med fel person. Och det visar sig att signalerna går att se tidigt i förhållandet.

– Man får vara medveten om att det vi pratar om här är varningsflaggor. Det är saker som egentligen inte behöver betyda någonting, men som kan betyda någonting, förklarar Fredric Bohm. 

Fredric Bohm betonar att det självklart är väldigt individuellt och att man måste se personen i sitt sammanhang. Men det finns vissa aspekter som man kan hålla extra utkik efter tidigt in i ett förhållande. 

– Om du går på en dejt till exempel, fastna inte på hur personen behandlar dig. För att du är ju på dejt med en person som försöker imponera på dig. Titta istället på hur de behandlar människor som de inte behöver imponera på. Titta på hur de behandlar servicepersonal, hur de behandlar andra människor. För en dag kommer du vara en person som de inte behöver imponera på. Det kan ge en ledtråd, säger Bohm. 

Experten om tidiga varningsflaggan i förhållandet: "Titta på hur..."

Ytterligare en varningsflagga att hålla utkik efter, enligt Fredric Bohm, är om din partner dömer andra personer i deras omgivning allt för hårt. 

– En annan ledtråd är att man tittar på hur de pratar och resonerar om andra människor, till exempel sina kollegor eller sina kompisar. Är de personer som visar respekt för människor och försöker se dem utifrån ett lite mer komplext perspektiv, då är det ett bra tecken, förklarar Bohm och tillägger: 

– Om de väldigt snabbt och väldigt hårt dömer människor, då kommer du en dag vara en person som blir dömd. 

Då är det dags att göra slut med din partner – enligt Kalle Norwald i Gift vid första ögonkastet

"Titta på hur de behandlar servicepersonal, hur de behandlar andra människor", tipsar Fredric Bohm. Foto: Pexels

Tecknet på att din partner är fel för dig – viktiga frågan att ställa 

En tredje aspekt som Fredric Bohm listar att titta efter är vad ens partner har för erfarenhet av tidigare relationer, och hur hen beskriver dispyter som uppstått med sina ex. 

– Om man bara frågar dem: “Hur kommer det sig att det inte har fungerat för dig?” Vissa människor har då en tendens att omedelbart säga: “För mitt ex var såhär, och såhär, och såhär…”, förklarar Bohm och fortsätter: 

– De visar ingen tendens att se sin egen del i det här. Utan de har en tendens att lägga ansvaret för tidigare konflikter på andra människor. 

Fredric Bohm poängterar att var och en för sig behöver dessa aspekterna inte säga någonting, men att helhetsbilden kan vara ett tecken på att man är tillsammans med fel person. 

– Börjar man lägga ihop dem så är det åtminstone en varningsflagga. Du borde åtminstone stanna upp och börja ställa frågor då. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!