Fredric Bohm har under många år synts i "Gift vid första ögonkastet".
Fredric Bohm har under många år synts i "Gift vid första ögonkastet". - Foto: Pexels och Privat

6 saker som gör dig mer attraktiv på första dejten – experten: “Alla tycker om…”

Vill du göra ett gott intryck på första träffen? Och vill du få din dejt att falla pladask? Då finns det vissa egenskaper som kan öka chanserna för detta.
– Det här är saker som nästan alla uppfattar som attraktiva, säger Fredric Bohm, parterapeut och expert i “Gift vid första ögonkastet”.


Att gå på en dejt är inte sällan nervöst. Oftast vill man därmed göra ett bra intryck och bli så omtyckt som möjligt av personen som sitter mitt emot en vid bordet. Så hur ska man då göra för att ens dejt ska uppfatta en som så attraktiv som möjligt? Nyheter24 frågade Fredric Bohm, legitimerad parterapeut och psykolog.

Fredric Bohm är expert i "Gift vid första ögonkastet" på SVT  

Fredric Bohm är även en av experterna i “Gift vid första ögonkastet”. I SVT:s succéprogram träffas främlingar för första gången vid altaret, och blir ihopparade av just Fredric Bohm och hans expertkollegor. 

Fredric Bohm har tidigare berättat om tre viktiga frågor du ska ställa dig själv innan du blir tillsammans med ditt ex

Så blir du mer attraktiv på en första dejt – experten varnar

"Det är helt klart så att vissa människor är attraktiva", säger Fredric Bohm. Foto: Pexels

Ett av de mest nagelbitande momenten inför en dejt är huruvida din partner kommer finna dig lockande eller inte. Enligt Bohm finns det nämligen vissa egenskaper som gör att du uppfattas som extra attraktiv och tilltalande. 

– Det är en fråga som är obehaglig att behöva konfronteras med. Men det är helt klart så att vissa människor är attraktiva. Vi tycker om dem, alla tycker om dem. 

Han förklarar att det givetvis är individuellt, men att det finns vissa saker som nästan alltid slår igenom extra mycket. Och en av de egenskaper som, bland de allra flesta, uppfattas mest attraktiv är att vara engagerad. 

– Du går på en dejt och sitter och kollar mobiltelefonen och pratar med andra människor, eller bara pratar själv. Du frågar ingenting om mig. Det är inte superattraktivt, förklarar Bohm och fortsätter: 

– Men om du visar en värme, ett intresse för mig och kanske till och med en vilja att lägga andra saker åt sidan bara för att fokusera på mig. Då hoppar man upp i attraktion rätt snabbt. 

Parterapeuten Fredric Bohm: "Det är en väldigt attraktiv egenskap"

“Gift vid första ögonkastet”-experten förklarar vidare att det här hänger samman med att de allra flesta tycker om människor som har lite självdistans. 

– Personer som inte tänker att allting är på liv och död hela tiden. Man kan ta ett kliv tillbaka, man kan skratta åt sig själv, man kan bjuda på sig själv, man är bekväm med sig själv. Det är också en väldigt attraktiv egenskap, säger Fredric Bohm. 

Vissa egenskaper tenderar att uppfattas som mer attraktiva. Foto: Pexels

Ännu en egenskap som många uppskattar och dras till är självförtroende. Men Fredric Bohm betonar att det inte bör vara en kaxig typ av självförtroende. 

– Utan att man visar att man är bekväm och man kan hantera många olika situationer. Att man inte rubbas så lätt.

Expertens råd inför dejten: "Handlar om att hitta självförtroende"

Fredric Bohm förklarar att när det kommer till attraktion hör det ihop med vissa frågor som blir extra relevanta, när vi tänker långt framåt i tiden. 

– Kommer du vara en person som kommer att prioritera mig, som tycker om mig och har ett intresse för mig? Om svaret är “ja” då blir jag mer attrahera. 

– Är du en person som kommer att stå på min sida om jag får problem? Då blir du mer attraktiv. Och är du också en person som är kompetent, då blir du mer attraktiv. 

"Om svaret är ja då blir jag mer attraherad", förklarar Bohm.

Så för dig som vill få din dejt på fall finns det med andra ord vissa nyckelegenskaper som kan vara betydligt mer fördelaktiga än andra. 

– Väldigt mycket handlar om att hitta självförtroende. Att vara lite avslappnad. Att ha lite distans till sig själv. Och också visa att man kan vara lite lättsam. Man behöver inte vara gravallvarlig varje vändning, säger Fredric Bohm till Nyheter24. 

6 egenskaper som kan göra dig mer attraktiv

  • Visat intresse 

  • Självdistans 

  • Självförtroende 

  • Lättsamhet 

  • Att vara avslappnad

  • Att vara bekväm med sig själv

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför blir du trött av dina allergitabletter – enligt experten

15 Mar, 16:27

Malexandermördaren Jackie Arklöv överklagar till Högsta domstolen • Kritiserar hovrättens utredning

16 Feb, 16:17
Malexandermördaren Jackie Arklöv har överklagat Göta hovrätts dom. Det var i januari som hovrätten rev upp tingsrättens beslut om att tilldela Arklöv ett tidsbestämt straff. Nu menar hans advokater att "det finns ett tydligt behov av vägledning från Högsta domstolen".

Populära soppan hotad: "Något som inte stämmer"

29 Jan, 11:17
Det kan dröja innan man kan tillaga ärtsoppa. Ny skörd visar nämligen att ärtan förändrats.

Hårda kritiken mot kvinnofängelset Hinseberg – JO: ”Ovärdiga”

5 Jan, 17:15
Justitieombudsmannen anser att förhållandena på kvinnofängelset Hinseberg är "ovärdiga" och att det finns en "osäkerhet" kring rutiner hos personalen.

Förvarade döda sambon i frysen – mannens liv innan kvinnan hittades: "Värre och värre"

12 Sep 2023, 13:24
Den 57-årige mannen som förvarade sin döda sambo i en frysbox har dömts till 3,5 års fängelse. Under de fem år som kvinnans kropp låg i frysen levde mannen ett ensligt liv där han ljög för anhöriga, plockade ut hennes pension och höll sig undan. – Jag tappade kontrollen över mig själv, har han sagt i förhör.

Allsvenska spelarlöner 2023: Han tjänar överlägset mest i Malmö FF

11 Sep 2023, 16:15
Malmö FF är Sveriges mest framgångsrika klubb med hela 22 SM-guld. Klubben har även varit frekventa i europaspel de senaste åren. Men vem tjänar egentligen mest i den skånska klubben? Det har Nyheter24 tagit en närmare titt på.