Hur snuskiga var vi egentligen under 2016, scrolla ner för svar...
Hur snuskiga var vi egentligen under 2016, scrolla ner för svar...

Så snuskiga var svenskarna under 2016

Vad händer egentligen hemma i sovrummen? Det kan du få reda på nu! Erotikshoppen Sinful.se har tagit pulsen på svenskarnas sexiga köpvanor under det gångna året, och så här blev resultatet.


Genom att kartlägga alla inköp i sin webbshop, har Sinful.se kunnat ta fram unik fakta på svenskornas vanor – alltifrån hur många liter glidmedel som använts i landet under året, till antal sålda dildos. Här under ser du ett urval av det heta resultatet, missa inte heller att spana in hela undersökningen som du hittar här.

SVENSKARNAS SEXVANOR 2016

Sinful har bland annat tittat närmare på antalet meter dildos de sammanlagt har fraktat under det gångna året. Totalt har man under 2016 skickat 1 742 meter dildos till svenska folket. Det motsvarar nästan hela Högakustenbrons längd!


Även handbojor är en populär produkt – och i Sverige har Sinful sålt 2012 set, vilket motsvarar ungefär 10 procents av polisens totala handbojor...


Därutöver har Sinful under 2016 försett svenskarna med 4 671 liter glidmedel, vilket motsvarar cirka 39 badkar, fyllda upp till kanten.


De populäraste sexleksakerna

En analys av försäljningen under 2016 visar att bland männen så har sexleksaker till deras bakdel ökat markant i popularitet. Hela 36 procent har försäljningen av anala sexleksaker för män ökat, jämfört med 2015. En trend som man förövrigt ser i hela Skandinavien – även i Norge, Danmark och Finland har försäljningen av dessa leksaker ökat.

Medan 2016 har varit den manliga rumpans år, så är det en specifik produkt som gått hem hos de svenska kvinnornavibratorn Magic Wand. Magic Wand, som alltså toppar listan bland de populäraste produkterna hos kvinnorna, är en klassik vibrator som blev världskänd när Samantha i Sex and the City använde den i ett avsnitt.

Kiruna – Sverigemästare i sexleksaker


Tidigare i år undersökte Sinful var i landet man spenderar som mest pengar på sexleksaker i snitt, per invånare. Vinnaren blev Kiruna som alltså inte bara är den största och nordligaste kommunen i hela Sverige, utan också den ”sexigaste” under 2016. Med sina 23 000 invånare har Kiruna klättrat upp hela 55 platser jämfört med undersökningen 2015.

Du kan själv titta på hur snuskig din egen kommun är genom att klicka här.

Två namn är snuskigare än alla andra

Sinful tog också tidigare i år tempen på vilka som var Sveriges snuskigaste namn, baserat på hur mycket sexleksaker dessa i genomsnitt köper. Undersökningen visade att Kjell och Inger är Sveriges snuskigaste namn.

Du kan testa hur snuskigt ditt eget namn är genom att besöka Sinfuls namngenerator här.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du sexig?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug 2023, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.