Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
KOMMERSIELL SEKTION. Artiklarna innehåller annonslänkar.

Vilken är fotbollsstaden nummer 1? Göteborg, Stockholm eller Malmö? 

- 12/05/2017, 20:30 -

Alla storstadsklubbars supportrar hävdar att deras stad är nummer ett, men hur ligger det till egentligen? Läs och avgör själv och gör din röst hörd.

Malmö är dominanta på planen, Göteborg är på dekis och i Stockholm är det förväntade topplaget AIK en besvikelse. Så att ge Malmö titeln fotbollsstaden nummer ett skulle kanske vara enkelt.

Men som tur är för alla stockholmare och göteborgare avgörs inte fotbollsstaden nummer ett endast på vad som händer på planen. Det finns betydligt fler parametrar.

Och det känns väldigt passade att göra denna genomgång nu när allsvenskan är tokhet och en hel månad fylld med fotboll väntar (här kan du testa en månad C More Premium för endast 199 kronor ord. pris 449 kr).

Vad har då de olika städerna att erbjuda? Det kan du se nedan.

Malmö

Malmö FF är giganten i svensk fotboll för tillfället, mycket på grund av enorma summor från Champions League-spel. Men vad som kanske symboliserar Malmö mest är deras kaxiga utstrålning som säger att de alltid är bäst och störst. Med en viss Zlatan Ibrahimovic från staden är det inte heller något snack om saken att staden på mångas läppar när folk pratar om en fotbollsstad, är just Malmö. Speciellt om du frågar en från Malmö…


Bildkälla: Shutterstock

Stockholm

Det är en stad med derbyn som oftast lockar fullt hus och internationella fotbollssupportrar som vill uppleva stämningen. Tifon levereras i toppklass och alla tre lagens tifoarrangemang kommer ofta högt upp när ansedda supportersidor listar årens bästa tifon. Charmen med Stockholmslagen är också det att alla tre klubbar har enligt de själva en egen identitet. Hammarby ser sig som folkets lag från Söder. Djurgården är lite finare och lite bättre medan AIK slår sig för bröstet oavsett om de ligger sist eller etta.

Bildkälla: Shutterstock

Göteborg:

Nu är det Göteborg och Häcken som står för toppfotbollen i Allsvenskan. Förut hade staden mer att komma med när Gais och Örgryte också befann sig i den högsta division och ett fullt Nya Ullevi var inte en ovanlig syn.

Men synen på Göteborg som en fotbollsstad finns såklart fortfarande där. Och med framgångarna på 80-talet är det inte konstigt att göteborgssupportrarna ser sig själva som giganterna i svensk fotboll. Att IFK Göteborg spelar på gräs är ju inte heller något som supportrarna till klubben skäms över precis.

Om du vill se hur det går för städernas stoltheter kan du nu få en hel månad C More Premium för 199 kronor i månaden istället för 449 kronor. I paketet innehåller all sport men du kan även streama massvis av filmer och serier som succén Torpederna som äntligen är tillbaka med säsong två.


Bildkälla: Shutterstock

Vad tycker du? Visa i kommentarsfältet vilken stad som är din stad!

Ser du på allsvenskan i helgen?