Positano, tjej i Grekland, båt på Medelhavet
Nu längtar vi verkligen till sommaren!

Split, Mykonos och Palma – här är de bästa sommarresorna 2019

Det är alltid skönt att vara ute i god tid, så varför inte börja planera sommarsemestern nu? Då har du dessutom något att se fram emot! Här har vi samlat 15 heta resmål inför sommaren 2019.


Har du inte bestämt vart du vill resa i sommar? Då kommer den här listan med 15 härliga sommardestinationer garanterat ge dig inspiration! Du hittar både resor till medelhavsfavoriter som Mallorca och den grekiska övärlden och resor utanför Europa.

Glöm inte heller att jämföra priserna genom flygresor.se. Det går verkligen att spara pengar genom det enkla knepet. Pengar du istället kan lägga på roliga saker, väl på plats. 

1. Split, Kroatien

Vackra Split är en av Kroatiens äldsta städer. Här finns både mysiga restauranger, stränder och segelturer ut i den kroatiska skärgården. Du hittar de bästa priserna på flygresor till Split här.

2. Santorini, Grekland

Grekiska ön Santorini är verkligen sagolikt vacker. Perfekt för en romantisk resa med din partner! Åk dit för 1 911 kr tur och retur.

3. Saranda, Albanien

Albanien har seglat upp som en ny favorit bland resmålen kring Medelhavet. Här finns vacker natur och kristallklart vatten, och det är dessutom väldigt prisvärt. För att ta sig till badorten Saranda flyger du enklast till Korfu – resan kostar från 1 215 kronor här.

4. Alicante, Spanien

Alicante är ett riktigt hett resmål, kanske för att här finns något för alla; stränder oavsett om du vill surfa eller snorkla, shopping och nöjesliv, golf och sevärdheter. Hit åker du för under tusenlappen.

5. Los Angeles, USA

Vad sägs om sommar i The City of Angels? Sola, bada och njut av det grymma shopping- och restaurangutbudet. Du kan även passa på att ta en roadtrip längs den vackra kaliforniska kusten. Du kan resa dit tur och retur från 2 332 kronor i sommar.

6. Amalfikusten, Italien

Den romantiska och charmiga staden Positano ligger på Amalfikusten, Italiens vackraste kuststräcka. Här finns både stränder, mysiga restauranger och du kan göra utflykter bland annat till närliggande Pompeji, Sorrento eller vulkanen Vesuvius. Här hittar du de billigaste resorna – från 1 190 kronor.

7. Palma de Mallorca, Spanien

Mallorca har länge toppat listan över svenskarnas favoritresmål. Här hittar du flyg till Palma för billigast pris.

8. Kreta, Grekland

Kreta är en stor ö med både charmiga städer och lugnare små byar. Besök den vackra rosa stranden Elafonissi eller Knossos, vars restaurerade palats byggdes för mer än 3 500 år sedan. Du flyger till och från Kreta från 1 593 kronor.

9. Sicilien, Italien

Njut av det italienska köket och av sol, bad och kanske vandringar i det vackra landskapet. De bästa priserna hittar du här.

10. Mykonos, Grekland

Trendiga Mykonos är ett drömresmål för alla som gillar fest, men här hittar du också vita sandstränder och härliga restauranger. Flyg tur och retur från 1 794 kronor finns här.

11. Franska rivieran

På franska rivieran kan du både spendera tid i glittrande Cannes med nattklubbar och shopping, eller i de mindre byarna och städerna längs kusten som Antibes, St Tropez och Monte Carlo. Här hittar du flyg till riktigt bra priser.

12. Alanya, Turkiet

Alanya är den turkiska rivierans huvudstad, med både stränder, nattliv och många restauranger. Den goda turkiska maten består bland annat av meze och kebab. Du kan även åka lite utanför Alanya för att hitta lugnare och mindre badorter. Boka resan från 1 551 kronor här.

13. Rhodos, Grekland

Rhodos är ett resmål som ligger i toppen år efter år. Medeltida Rhodos stad är vacker och full med kultur att uppleva, men här finns också härliga beach clubs och vacker natur. Boka en resa tur och retur för under 2 000 kronor här.

14. Thailand

Fler och fler reser till Thailand även på sommaren. Du kan lyxa till det lite extra eftersom priserna är betydligt lägre och även om det regnar är regnfallen korta och temperaturen mellan 24-32 grader. Du hittar resor från 3 335 kronor tur och retur här.

15. Budvanska rivieran, Montenegro

Precis som Albanien är Montenegro ett relativt oexploaterat resmål. Det är billigt och naturen är storslaget vacker, med nationalparker, vattenfall och raviner. Det billigaste priset på flyg hittar du här.

Se även: Palma de Mallorca – stor guide med de bästa hotellen 2019

10 romantiska städer att uppleva med din älskling i vår

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!