Fifa dröjer med besked om VM-playoffmatcherna i Moskva.
Fifa dröjer med besked om VM-playoffmatcherna i Moskva. - Foto: Martin Ruggiero/AP/TT och Erik Simander/TT

Fifa dröjer med beslut om VM-playoff i Moskva

Uefa tar beslut om Champions League-finalen i dag. Men Fifa dröjer med besked om VM-playoffmatcherna i Ryssland.
– Första matchen är först om en månad. Vi hoppas på ett snabbt upphörande av fientligheterna, säger ordföranden Gianni Infantino.


Ryssland krig mot Ukraina är ett faktum sedan ryska trupper gått till storskalig militär attack mot flera ukrainska städer under torsdagen. 

Läs vad vi vet om invasionen här.

Fifa om Rysslands invasion: "Tragiskt"

Vid en pressträff uttryckte Internationella fotbollsförbundets (Fifa) ordförande Gianni Infantino uttryckte sin oro för Rysslands invasion av Ukraina.

— Det är tragiskt och oroande och det är vår plikt att se allvarligt på det och analysera det, säger Infantino.

Inget besked om VM-playoffmatcherna i Moskva 

Men något snabbt besked lovar han inte om VM-playoffmatcherna i Ryssland. Polen, Sverige och Tjeckien, som tillsammans med Ryssland möts i playoffspelet, har bett Fifa ta ett snabbt beslut om alternativa spelplatser till de ryska.

Polen ska möta Ryssland i Moskva den 24 mars och Ryssland får vid seger hemmaplansfördel i playoffinalen den 29 mars, mot Sverige eller Polen. Förlorarna ska också mötas i en landskamp den 29 mars, och Ryssland har hemmaplan även i den matchen.

— Den första matchen är först om en månad och vi hoppas förstås att hela situationen är löst långt innan dess, det tror vi starkt på. Men vi är beredda och kan ett snabbt beslut när det behövs, säger Infantino.

— Vi hoppas på ett snabbt upphörande av fientligheterna och på fred för Ukraina.

Sveriges fotbollslandslag vägrar spela i Ryssland

Under torsdagen gick det svenska fotbollslandslaget ut med att man inte kan tänka sig att spela i Ryssland med tanke på det rådande läget.

"Vi får följa utvecklingen dag för dag, men just i dag känns det otänkbart", skrev svenska fotbollsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson till Fotbollskanalen då.

Läs allt om det här.

TT
/
/
VM
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!