Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

En stjärna räckte för Celtics

Sport | 29/04/2009 10:05

Paul Pierce tog Boston Celtics till 3-2-ledning i NBA:s åttondelsfinaler.

När Kevin Garnett satt på läktaren och Ray Allen blev utfoulad stod Paul Pierce på banan som den enda kvarvarande i den berömda "big three". Med 26 poäng, varav kvitteringen som tog matchen till förlängning och en trea i slutet av den följande, förde Pierce sitt Boston Celtics till vinst med 106 -104 över Chicago Bulls.

– Jag kände att det var dags att kliva fram när Ray blev utfoulad. Bättre sent än aldrig, sade Pierce efter matchen enligt ESPN.

Bortalagets svenskbekanting Joakim Noah gjorde en bra match med bland annat elva poäng och hela 17 returer. Vem som dominerade matchen var det dock ingen tvekan om.

– Paul Pierce var otrolig. Spelarna skjuter galna skott stup i ett, men allt handlar om vem som skjuter just det skottet i slutet av matchen, sade Noah med klar anspelning på Pierces avgörande.

– Vi hade våra chanser, det är vad som gör det så jobbigt. Men vi kommer tillbaka. Jag känner fortfarande att vi kan vinna det här, fortsatte Noah.

Den sjätte åttondelsfinalen spelas i Chicago.

Dallas Mavericks är klara för kvartsfinal efter att slagit ut San Antonio Spurs med 4-1. Den femte fighten slutade 106-93 till Dallas.

Se när Paul Pierce avgör nattens match mot Chicago

Skrivet av: