Lindberg mycket nära VM-titeln

Svenska Maria Lindberg var ytterst nära att ta hem WIBF-titeln i boxning.


– Spontant efteråt så var jag besviken, för jag ville ha hem bältet. Fan! Men samtidigt får jag vara nöjd för alla runt omkring var så imponerade av mig och att jag boxades så bra.

Så sammanfattade Maria Lindberg känslorna efter matchen om WIBF-titeln i mellanvikt mot kenyanskan Conjestina Achieng. Svenskan var på håret att ta hem bältet, men den tio ronder långa matchen slutade oavgjord.

32-åriga Lindberg drabbades för tio år sedan av en hjärnblödning i samband med en amatörmatch i Åbo. Hennes licens drogs då in, men skånskan har nu lyckats kämpat sig tillbaka till ringen.

– Det var skitkul. Jag var inte nervös överhuvudtaget utan bara laddad. Jag har verkligen bara kunnat njuta fullt ut. Jag hade mina 25 supportrar här och de skrek så mycket att jag var helt hög. Jag gick in i ringen och bara njöt, säger Lindberg enligt Sydsvenskan.se.

Matchen var hennes första titelmatch i karriären, och med tanke på hur matchbilden i Berlin såg ut är det sannolikt att Lindberg får gå ytterligare en match om VM-titeln.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!