Wallén vs Mammar på The Zone Dynamite

- 22/04/2009, 14:28 -

Fransmännen har laddat för hämnd.

– Han kommer fara ut och ösa på utav bara helvete. Känner jag att jag kan ta det slår jag tillbaka. Annars går jag in och tar ner honom från clinch, säger August Wallén.

På lördag går den 40-årige göteborgaren upp i sin femte proffsmatch i MMA-karriären. Väl inne i buren i Lisebergshallen kommer runt 2 600 personer skrika hans namn. Och det lär behövas.

Det var nämligen bara sex månader sedan som Wallén slog fransmannen Yahya Lalanne på poäng. När han nu möter 26-årige Karim Mammar ställs han mot en aggressiv grappler som dessutom drivs av prestige - även han är från Frankrike.

– August spöade en fransman på förra galan. Det vore ju kul om han kunde avverka fransmän på löpande band, säger Andreas Juhlin, tävlingsledare för The Zone FC 4, och skrattar.

Den tanken har förmodligen även slagit August. Men Mammar har gått sju proffsmatcher hittills och vann de två senaste på submission. Han är minst sagt på väg uppåt. Wallén vet att fransmannen är känd för mycket aktion och noll respekt, att han har vunnit många matcher på benlås. Men för honom spelar det ingen roll.

– Han får fightas som han vill, det bekymrar mig inte. Vill han stå så kör vi, säger August Wallén och tillägger:

– Jag är bra på strypningar och det är så jag tagit hem de flesta av mina vinster. Men jag vill också kunna dominera stående, köra hela registret och sedan avsluta matchen innan tiden gått ut, säger Wallén till Nyheter24.

För att finslipa formen har veteranen ägnat mer tid på sin boxning och thaiboxning. Trots att han bara fått 24 dagars förberedande träning, med två pass om dagen, känner han sig bättre än någonsin. Och enligt honom själv är det inte sista gången han går upp i buren.

– Går det här bra och jag är skadefri, då kommer jag att boka nästa match, och nästa match, och nästa match, säger August Wallén till Nyheter24.

Kommer August att försvara den svenska hedern på lördag?

– Helt övertygad om det. August kan styra matcherna dit han vill ha dem. Vill han hålla matchen stående så gör han det, säger Andreas Juhlin till Nyheter24 och fortsätter:

– Men jag räknar med att August kommer att plocka ner honom och strypa ut honom, helst redan i första ronden.

Hur det går i matchen återstår att se. The Zone FC 4 Dynamite går av stapeln lördagen den 25 april i Lisebergshallen i Göteborg. Här kan du se hela matchprogrammet.

Tryck på pilarna ovan för att se fler bilder från Walléns förra match. Hur tror du att matchen slutar? Diskutera nedan.

Skrivet av: