Roberto Martínez lämnar förbundskaptensjobbet i Belgien. Arkivbild.
Roberto Martínez lämnar förbundskaptensjobbet i Belgien. Arkivbild. - Foto: TT

Martínez bekräftar: Slutar som förbundskapten

Efter Belgiens fiasko i fotbolls-VM står det nu klart att förbundskaptenen Roberto Martínez lämnar sitt uppdrag.Jag kan inte fortsätta, säger han.


Efter Belgiens färska sorti från Qatar-VM meddelar förbundskaptenen Roberto Martínez att han nu lämnar det belgiska landslaget efter sex år på posten.

— Det var min sista match med landslaget, jag kan inte fortsätta. Det är dags för mig att acceptera att det här var sista matchen, säger han på en presskonferens efter den mållösa gruppspelsavslutningen mot Kroatien på torsdagen.

Det belgiska fotbollsförbundet skriver på Twitter att beslutet inte grundar sig i VM-misslyckandet. Något som Martínez bekräftar.

— Det här var slutet, oavsett vad som hade hänt – oavsett om vi hade blivit världsmästare eller åkt ut i gruppen, säger han.

Spanjoren tillägger att han inte avgår.

— Sedan 2018 har jag haft många chanser att lämna för jobb på klubblagsnivå, men jag ville vara lojal. Jag säger inte upp mig, utan mitt kontrakt löper ut.

49-åringen, som tidigare i karriären bland annat har tränat Wigan och Everton i Premier League, har lett Belgiens landslag sedan 2016 och tog landet till VM-brons i Ryssland 2018.

I Qatar-VM slutade Belgien bara trea i gruppen, där utöver Kroatien även Marocko och Kanada ingick, med fyra inspelade poäng på tre matcher.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

1 timme sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

1 timme sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

2 timmar sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

3 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.