Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Björkman: "Trovärdigheten skadas"

Sport | 15/05/2009 17:57

Tennisspelaren Jonas Björkman är också ambassadör för Ren Idrott. Och plågad över avslöjandet att kollegan Magnus Hedman misstänks för narkotikabrott.

Jonas Björkman, ett av Sveriges största tennisess genom tiderna, är en av Ren Idrotts ambassadörer. Liksom Magnus Hedman.

Jonas Björkman bor i Monaco och säger att han varken hört eller läst något alls om att Hedman gripits när Nyheter24 når honom för en kommentar till den nya knarkskandalen som drabbat svensk idrott.

– Överlag har du en viktig position som ambassadör. Kan man inte stå för detta bör man hoppa av. Vi ska ju vara förebilder.

Hur känns det att representera Ren Idrott just nu?

– Organisationen är viktig. Men den är kanske felstrukturerad. Arbetet bör kanske göras på ett annat sätt. Vi jobbar för att få en ren idrott, och försöker hitta rätt folk för detta. Det är så klart inte bra med två snarlika fall (Sven Nylander, reds anm), trovärdigheten skadas allvarligt av detta.

Är idrottsvärlden drogliberal?

– Nej, det är inte min upplevelse. Jag har aldrig varit i närheten av något. Konkurrensen bland idrottsutövare är stenhård, det går inte att ägna sig åt annat. Det är för mycket som står på spel. Man är nästan livrädd för energidrycker och om de kan innehålla något bannlyst.

– Det finns en stor osäkerhet kring detta i stället. Mitt sista år som tennisspelare åt jag inte ens en vitamin. Men detta är vad vi har tvingats till. Just för att så många fuskar.

Skrivet av: