Fredag 7 Maj
Stockholm

Hedman ambassadör för Ren Idrott

"Ambassadörer...är beviset på att man kan nå framgångar och drömmar utan genvägar och otillåtna preparat".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det svenska landslagets förre målvakt, Magnus Hedman, greps i förrgår med narkotika i sina byxor. Samtidigt är Hedman, som representerat Sverige 55 gånger genom åren, ambassadör för Ren Idrott, en stiftelse som arbetar för "en dopningsfri generation".

Samma stiftelse som den förre häcklöparstjärnan Sven Nylander fick lämna efter att ha tagit kokain tillsammans med Patrik Sjöberg vid festen efter Christian Olsssons EM-guld i Göteborg 2006.

– Det är förstås chockerande, beklagligt och ytterst sorgligt, säger Ren Idrotts verksamhetschef Mia Sparrows till Nyheter24.

"Vara ett föredöme"

Ren Idrotts riktlinjer för deras ambassadörer är glasklara - inga droger.

"Ren Idrotts ambassadörer, har tillsammans med stiftelsen gjort en avsiktsförklaring, där idrottaren lovar att inte använda sig av otillåtna preparat, genomgå ytterligare dopingtester samt att agera föredöme för nästa generation. - Ett uppdrag vi är stolta över!"

Magnus Hedman har tydligt brutit mot denna avsiktsförklaring. Och Ren Idrott kommer att agera.

– Detta är ett kontraktsbrott och vi kommer att sitta med Magnus samt styrelsen för att se hur vi går vidare med det här.

Hur allvarligt har Ren Idrott skadats efter en skandal av den här storleken?

– Självklart är det aldrig bra att någon av våra ambassadörer hamnar i sådana situationer. Men vi måste skilja på Ren Idrott som stiftelse och våra ambassadörer som enskilda personer.

Är du förvånad när Ren Idrott återigen råkar ut för något sådant?

– Självklart är jag det. Men samtidigt är Magnus inte längre en aktiv idrottsman och våra möjligheter att dopningstesta honom är borta.

– Men samtidigt har vi 57 andra ambassadörer som sköter sig, säger Mia Sparrows. Det ska inte förhoppningsvis inte påverka det vi arbetar för att nå.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela