Magnus Hedman misstänkt för narkotikabrott

Greps i onsdags av polis.


Tidigare landslagsmålvakten i fotboll och expertkommentatorn Magnus Hedman greps i onsdags för narkotikainnehav. Han misstänks för narkotikabrott och rattfylleri och riskerar böter eller ett halvår i fängelse.

Det var när polisen gjorde ett tillslag mot Hedmans Mercedes CL63AMG vid en bensinstation i Stockholmsområdet. I ett par byxor i bilen hittade polisen narkotikaklassade tabletter i en påse. Fotbollsstjärnan sa sig vara ovetande om tabletterna och säger sig vara oskyldig.

Magnus Hedman arbetar sedan 2007 på samma företag som Peter Wallin, tidigare manager för Tre Kronor. Wallin berättar på fredagsförmiddagen att Magnus Hedman är på plats.

– Han är här. Just nu informerar han personalen om vad som har hänt.

Till företaget, som jobbar med att skapa kontakter mellan näringsliv och idrottsvärld, kom Hedman i december 2007 i det uttalade syftet att öka omsättningen.

Magnus Hedman har en lång fotbollskarriär bakom sig. Under bronssuccén i VM 1994 var han tredjemålvakt i laget. Han blev landslagets förstaval 1997 och har stått i målet 58 gånger i gulblå tröja. Med AIK tog han guld 1992 och har därefter flera sejourer bakom sig som proffs i bland annat Premier League-laget Coventry. För dem spelade han 134 matcher mellan 1997 och 2002.

Hedman har varit omsusad för sina kärleksaffärer. Tillsammans med modellen och sångerskan Magdalena Graaf har han två barn. Deras äktenskap tog slut 2008. Det var andra gången de skildes. Under 2006 skilde de sig för att bara bli tillsammans några månader senare. Han har bland annat blivit sammankopplad med Linda Bengtzing och Dede Lopez.

Som kommentator har han arbetat för TV4 och bland annat varit expert vid fotbollsmästerskap och till spanska La liga.

Nyheter24 har förgäves sökt Magnus Hedman för en kommentar.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

Den kvinna som dömdes i tingsrätten för mordet på en annan kvinna frias nu helt i hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten.

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

1 timme sedan
Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

1 timme sedan
Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.