Tisdag 11 Maj
Stockholm

Magnus Hedman misstänkt för narkotikabrott

Greps i onsdags av polis.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tidigare landslagsmålvakten i fotboll och expertkommentatorn Magnus Hedman greps i onsdags för narkotikainnehav. Han misstänks för narkotikabrott och rattfylleri och riskerar böter eller ett halvår i fängelse.

Det var när polisen gjorde ett tillslag mot Hedmans Mercedes CL63AMG vid en bensinstation i Stockholmsområdet. I ett par byxor i bilen hittade polisen narkotikaklassade tabletter i en påse. Fotbollsstjärnan sa sig vara ovetande om tabletterna och säger sig vara oskyldig.

Magnus Hedman arbetar sedan 2007 på samma företag som Peter Wallin, tidigare manager för Tre Kronor. Wallin berättar på fredagsförmiddagen att Magnus Hedman är på plats.

– Han är här. Just nu informerar han personalen om vad som har hänt.

Till företaget, som jobbar med att skapa kontakter mellan näringsliv och idrottsvärld, kom Hedman i december 2007 i det uttalade syftet att öka omsättningen.

Magnus Hedman har en lång fotbollskarriär bakom sig. Under bronssuccén i VM 1994 var han tredjemålvakt i laget. Han blev landslagets förstaval 1997 och har stått i målet 58 gånger i gulblå tröja. Med AIK tog han guld 1992 och har därefter flera sejourer bakom sig som proffs i bland annat Premier League-laget Coventry. För dem spelade han 134 matcher mellan 1997 och 2002.

Hedman har varit omsusad för sina kärleksaffärer. Tillsammans med modellen och sångerskan Magdalena Graaf har han två barn. Deras äktenskap tog slut 2008. Det var andra gången de skildes. Under 2006 skilde de sig för att bara bli tillsammans några månader senare. Han har bland annat blivit sammankopplad med Linda Bengtzing och Dede Lopez.

Som kommentator har han arbetat för TV4 och bland annat varit expert vid fotbollsmästerskap och till spanska La liga.

Nyheter24 har förgäves sökt Magnus Hedman för en kommentar.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela