Stockholm

Förbundets svar efter Janne Anderssons utbrott: "Inte den bästa intervjun"

Viaplays expert Bojan Djordjic och Janne Andersson hamnade i en dispyt efter Sveriges match mot Azerbajdzjan.
Viaplays expert Bojan Djordjic och Janne Andersson hamnade i en dispyt efter Sveriges match mot Azerbajdzjan.

Förbundskapten Janne Andersson rök ihop ordentligt med Viaplays expert Bojan Djordjic i studion efter Sveriges match mot Azerbajdzjan. Efteråt var förbundskaptenen skuldmedveten.
– Han sträckte upp handen och var ångerfull, säger landslagschef Jens T Andersson.


Läs mer

Det hettade till ordentligt när Bojan Djordjic ville höra hur Janne Andersson resonerade kring att Jesper Karlsson inte fick spela mer än åtta minuter i EM-kvalmatcherna mot Belgien och Azerbajdzjan, där Karlsson stod för ett vackert frisparksmål i måndagens match mot Azerbajdzjan som Sverige vann med 5–0.

— Åtta minuter på två matcher. Vad är tanken med honom med tanke på att han är sitt livs form? sade Djordjic i Viaplays studio.

— Jag vet inte om han är i sitt livs form. Han har gjort en bra sista månad. Jag får ta ut elva spelare. Vem ska inte spela? svarade Janne Andersson.

Janne Andersson lämnade studion

Gnabbandet fortsatte varpå Andersson ifrågasatte Djordjic.

— Du står och snackar skit när vi har vunnit med 5–0. Tack för i dag, vi ses en annan dag, sade då Janne Andersson bland annat innan han upprörd gick därifrån.

Presskonferensen efteråt präglades även den av bråket mellan Janne Andersson och Djordjic.

Senare i mixade zonen, en halvtimme efter midnatt, kom Svenska fotbollförbundets landslagschef Jens T Andersson förbi för att svara på mediernas frågor.

— Jag har sett intervjun på en liten mobiltelefon efter matchen och kan konstatera att det inte var den bästa intervjun vi genomlevt efter en landskamp, säger Jens T Andersson och fortsätter:

— Det är mycket känslor i luften och många tankar som flyger igenom. Men jag har inga problem med att konstatera att det inte blev någon bra intervju.

Här är bråket mellan Bojan Djordjic och Janne Andersson 

"Ångerfull"

Jens T Andersson berättar även att förbundet kommer ha "anledning att prata om det" i morgon bitti också.

— Jag tror att det är bra om Bojan och Janne pratar med varandra.

På frågan om han pratat med förbundskaptenen svarar Jens T Andersson:

— Ja, det har jag. Ångerfull, han kan också konstatera att det inte blev något bra resultat i intervjun. Han sträckte upp handen och var ångerfull.

Till Aftonbladet säger Viaplays presschef Fredrik Johansson att de kommer att kontakta förbundet för att få deras syn på det inträffade:

"Vi anser att Bojan ställde en rak och adekvat fråga om en spelares speltid till ansvarig förbundskapten. Vi stöttar vår medarbetare."

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.