Carl Bengtström har diskats.
Carl Bengtström har diskats. - Foto: Beate Oma Dahle/NTB/TT

VM över för Bengtström: "Ändå nöjd"

Budapest-VM blev kort för Carl Bengtström. Sprintern diskades på 400 meter och har sprungit klart i Ungern. Jag är ändå nöjd med att vara här, säger han.


Säsongen har inte blivit enligt plan. Vårens fotskada ledde till en svår, komplicerad lårskada som tvingade Carl Bengtström till lång vila.

23-åringen ville ändå till friidrotts-VM i Budapest, vilket gjorde att han valde bort 400 meter häck för att springa samma distans fast utan häckar.

Och det var med låga förväntningar som han reste till Ungern.

+ Ta sig i mål på försöket.

+ Putsa sitt personliga rekord.

Han lyckades med samtliga punkter då han slutade sist på 45,72— men allt ströks då han diskades.

— Det var in mot upploppet. Jag vet inte. Jag var så jävla trött och jag tänkte inte på det, säger han.

— Det stod på resultatlistan och jag tror att jag trampade på linjen. I mål kom jag på personbästa – det är alltid något men som jag sade innan mästerskapet, jag tycker bara att det är kul att vara här.

— Jag får bara se det här som en erfarenhet.

Carl Bengtström, som var nära VM-final på 400 m häck i amerikanska Eugene i fjol och i våras tog brons på 400 m på inne-EM i Istanbul, vill helst av allt springa häcklopp men i dagsläget vet han inte när eller om det kommer att ske under den här säsongen.

— Förmodligen får det vänta till nästa sommar. Vi får fundera och se. Vi kanske kan ta in något i slutet, det vore skönt. Men det är ingen idé att ta risker.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!