Svenska fotbollförbundet står bakom spanska fotbollslandslaget. Arkivbild.
Svenska fotbollförbundet står bakom spanska fotbollslandslaget. Arkivbild. - Foto: Abbie Parr/AP/TT

SvFF: "Vi står bakom spanska landslaget"

Svenska fotbollförbundet, SvFF, kommenterar den spanska kysskandalen. På sociala medier skriver förbundet att de står bakom Spaniens landslag och spelaren Jennifer Hermoso.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

"Alla spelare förtjänar att utöva fotboll i en säker miljö och att bli behandlad med respekt, på och utanför planen. Vi stöttar Jennifer Hermoso och det spanska landslaget. Diskriminering och trakasserier kommer aldrig att tolereras i fotbollsvärlden", skriver SvFF med hashtagen #contigojenni, på svenska "Med dig Jenni".

Uttalandet kommer efter att Luis Rubiales, ordförande i spanska fotbollsförbundet, kysst VM-guldmedaljören Jennifer Hermoso på munnen efter finalen mot England (1–0) för en dryg vecka sedan.

Hermoso har beskrivit kyssen som ett övergrepp. Rubiales menar att den skedde i samtycke.

Rubiales har stängts av Internationella fotbollsförbundet Fifa i tre månader under utredning och under måndagen kom spanska förbundet med ett uttalande där man uppmanade 46-åringen att avgå.

Samtliga spanska VM-spelare och tränare, förutom förbundskaptenen Jorge Vilda, har bojkottat landslagsspel under den nuvarande ledningen.

Sverige, som tog VM-brons, möter VM-guldlaget Spanien i Nations League den 22 september i Göteborg.

TT
/
/
/
/
/