Janne Andersson under sin sista träning med landslaget.
Janne Andersson under sin sista träning med landslaget. - Foto: Fredrik Persson/TT

Andersson inför avskedet: "Rör om lite"

Det brinner i ögonen på honom inför avskedsmatchen mot Estland på Friends arena. Jag har med mig mycket energi och revanschlusta, säger Janne Andersson. Alla andra känslor kapslas in. Tårarna får komma senare.


— Det är speciellt med sista matchen. Det är vemodigt. Jag har trivts med spelarna, med övriga i teamet bakom, men var sak har sin har sin tid och det är rätt att någon annan tar vid nu.

— Varje gång jag slutat någonstans har det varit vemodigt.

Den avgående förbundskaptenen, som tackar för sig i sin 94:e landskamp, var bedrövad efter 0–3 mot Azerbajdzjan i torsdags.

— Jag har inte varit så besviken och ledsen på många år, det måste jag säga. Det blev ett konstigt mellanting av allt. Jag var irriterad, ledsen. Vi ska göra det så mycket bättre. Det gjorde mig besviken, säger han.

Den usla prestationen får konsekvenser. Andersson varslar om att det blir ommöbleringar i laget.

— Jag kommer att göra några förändringar, det är en effekt av matchen mot Azerbajdzjan. Jag kommer att röra om lite, ge andra chansen.

Andersson avrundar sitt uppdrag tillsammans med sex spelare som ingick i hans första trupp, den som ställdes mot Nederländerna i VM-kvalet i september 2016: Robin Olsen, Victor Nilsson Lindelöf, Marcus Rohdén, Emil Forsberg, Ludwig Augustinsson och Filip Helander.

Startelvan mot Nederländerna den 6 september 2016? Det var den här:

Olsen – Mikael Lustig, Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Oscar Wendt – Rohdén, Alexander Fransson, Oscar Hiljemark, Forsberg – John Guidetti, Marcus Berg.

TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!