Sven-Göran 'Svennis' Eriksson vid honnörsbordet på Idrottsgalan tillsammans med flickvännen.
Sven-Göran 'Svennis' Eriksson vid honnörsbordet på Idrottsgalan tillsammans med flickvännen. - Foto: Stella Pictures

Här hyllas Sven-Göran "Svennis" Eriksson på Idrottsgalan

Sven-Göran Eriksson är på plats på Idrottsgalan. På röda mattan hyllades han rejält av gästerna. Han har betytt fantastiskt mycket, säger Lars Lagerbäck.


"Svennis" berättade i Söndagsintervjun i P1 att han drabbats av cancer och att han "i bästa fall har ett år kvar att leva". I kväll närvarar han på Idrottsgalan och sitter vid honnörsbordet.

Med sig på Idrottsgalan har han sin flickvän Yaniseth Alcides och dottern Lina.

– Jag är glad att jag kan vara här och att jag är i så fint sällskap. Och dessutom har jag två fina damer vid min sida. Min kära Yaniseth och min dotter Lina, säger Sven-Göran Eriksson till Expressen.

Svennis hyllas av galagästerna

Svennis hyllas: "Vi står vid din sida"

På röda mattan var det flera gäster som hyllade honom. Lars Lagerbäck, tidigare svensk förbundskapten i fotboll, säger:

— Han tillhörde ju den här generationen som kom fram efter Bob (Houghton) och Roy (Hodgson) och har gjort ett otroligt bra jobb som tränare var han än har varit. Ser man till internationella uppdrag är han den som har satt Sverige mest på kartan inom fotbollen, tillsammans med Lennart Johansson möjligtvis.

"Svennis" har hälsoproblem – trappar ned

Sven-Göran Eriksson och Björn Ferry.

Thomas Ravelli, före detta landslagsmålvakt i fotboll, tycker att det är "oerhört tragiskt och tråkigt" med Svennis sjukdom.

— Jag har smsat till honom och fått svar också. Så jag hoppas att vi kan fira honom lite i kväll, säger han.

Friidrottslegendaren Stefan Holm, som är värmlänning precis som Svennis, säger att han tog emot beskedet med bestörtning.

Här är Svennis karriär

Vad har han betytt för svensk idrott?

— Det han gjorde med IFK Göteborg och sen internationellt med Benfica, Lazio och inte minst som engelsk förbundskapten... Att komma till fotbollens hemland och ta över det stoltaste som de har. Han har gjort ett avtryck i svensk idrottshistoria och i världens idrottshistoria, säger Holm.

Senare under kvällen hyllades Svennis med applåder från alla galagäster. Det var en känslosam stund med stående ovationer som rörde Svennis till tårar.

Så tog Svennis över fotbollsvärlden: Affärerna, jobben och cancern

Svennis: "Jag skulle ha övertalat Zlatan"

"Svennis."
TT
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!