FIA erbjuder F1-kompromiss

Internationella bilsportförbundet kan kompromissa om det kritiserade budgettaket.


Internationella bilsportförbundet, FIA, hoppas kunna lösa krisen i formel 1 genom ett erbjudande om kompromiss angående det kritiserade budgettaket. Fia hade planerat att införa ett budgettak på motsvarande drygt 510 miljoner kronor per stall och år från och med nästa år. Enligt kompromissen skulle taket ligga på drygt en miljard kronor för nästa säsong och sänkas till 490 miljoner till 2011.

Fem av de nuvarande stallen - Brawn, BMW-Sauber, McLaren, Renault och Toyota - riskerar uteslutning om de inte accepterar kompromissen och skriver på för nästa säsong senast på fredag. Dessutom har Ferrari och de två Red Bull-stallen hotat att hoppa av nästa års serie om budgettaket införs.

Om stallen säger ja förbinder de sig att köra F1-serien till och med 2014 eller tills stallen, Fia och dess kommersiella partner skrivit ett nytt avtal.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

2 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.

Ett ja och två nej till VM-spel

3 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.