Ferrari hotar lämna Formel 1

Budgetreglerna för nästa års säsong gör att Ferrari hotar att lämna F1-cirkusen.


Det stormar i Formel 1-världen. Med anledning av det budgettak som ska införas till nästa års säsong – som Nyheter24 skrivit om tidigare – har Ferraris president Luca di Montezemolo nu skickat ett brev till FIA-bossen Max Mosley där han menar att budgetregeln kan komma att skapa ett splittrat Formel 1-mästerskap. Stallet gillar inte alls regeln och ska under tisdagen ha ett möte där de ska diskutera sin fortsatta medverkan inom tävlingen.

– Sporten kan överleva utan Ferrari. Men det skulle vara väldigt sorgligt, replikerar Mosley Ferraris hot enligt BBC.

F1-presidenten Bernie Ecclestone skakar mest på huvudet åt stallets utspel.

– Ferrari är inte korkade. De vill inte lämna Formel 1 och vi vill inte förlora dem, så vi kommer komma till rätta med det, säger Ecclestone.

Det italienska stallet är långt ifrån ensamma om åsikten att budgettaket kommer skapa problem. Toyota var det första teamet som gick ut och sa att de skulle hoppa av F1 om nästa års regler inte ändras. Dessutom är Luca di Montezemolo ordförande för teamens fackförbund, Fota, vars medlemmar enhälligt är emot ett tudelat mästerskap som budgettaket skulle innebära.

Både Lewis Hamilton och Fernando Alonso menar att Formel 1 utan Ferrari är otänkbart, så de bör nog hoppas att italienarna lämnar ett positivt besked innan den 29 maj då FIA senast vill veta vilka stall som tänker tävla nästa år.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!