NFL-stjärnan McNair mördades

Flickvännen köpte vapnet två dagar innan - hustrun visste inget om affären.


Polisen i Nashville har bekräftat att förre NFL-stjärnan Steve McNair, 36, dödades av fyra kulor. Två skott i huvudet och två i magen som avfyrades på kort avstånd.

Hans älskarinna, Sahel Kazemi, 20, dog av ett enda skott i huvudet från samma halvautomatiska vapen. Vapnet återfanns sedan under hennes kropp. Man vill undersöka henne vidare innan man fastställer händelseförloppet.

Vapnet ska ha köpts av Kazemi torsdagen innan de dog. Detta bara timmar efter att Kazemi stoppats av polis i sin bil anklagad för att ha kört påverkad, säger Don Aaron, talesperson för Nashvillepolisen till CNN.

Kazemi sa då till polisen att hon var "hög" efter en "vattenpipesituation", enligt Aaron. Med i bilen fanns McNair som fick lämna platsen med en taxi. Bilen, en Cadillac, hade McNair köpt till Kazema i present.

Aaron menar att han inte vet om pistolköpet var lagligt men noterade att Kazemi inte når upp till 21: åldern som krävs för tillståndet att få bära handeldvapen.

Även om man inte vill kalla dådet för mord/självmord letar man inte efter några misstänkta.

"Hon trodde att de skulle gifta sig."

Paret hade dejtat flera månader enligt vänner till dem. De träffades när Kazemi var servitris på en sportbar. Det finns nytagna semesterbilder på paret där de roar sig i vattnet.

Enligt Kazemis släkt trodde hon att McNair skulle skilja sig från sin fru.

– Hon sa att de planerade att gifta sig, enligt Kazemis syster Soheyla.

Det finns inga indikationer på en skilsmässa, men familjen McNairs hem var till salu.

Inga tecken på inbrott

Polisen tror att paret dog runt klockan två på morgonen. Nästan tolv timmar innan kropparna hittades.

Inget tyder på inbrott. Delägaren till lägenheten använde nyckel för att komma in. Han hittade de påklädda kropparna och ringde Robert Gaddy som varit vän med McNair sedan college. Efter att ha kommit till lägenheten ringde Gaddy polisen.

– Det är en bild jag aldrig kommer få ut ur huvudet, berättar en gråtande Robert Gaddy för Daily News. Det är det mest fruktansvärda jag någonsin sett.

Utredarna försöker kartlägga hur lång tid som gick mellan det att kropparna hittades till dess att samtalet till polisen kom.

– Det kan ha varit 40 minuter, eller längre. Vi är helt klart oroade över detta.

Don Aaron vid polisen tror inte att brottsplatsen ska ha städats innan polisen kom, säger han till CNN.

"Fruns värld är i spillror."

Steve McNairs fru Mechelle fick antagligen reda på sin makes affär genom hans död. Detta enligt källor nära familjen.

– Hon är förkrossad. Hela hennes värld är i spillror, säger en källa till Daily News.

Tillsammans hade de fyra pojkar.

McNair spelade tretton säsonger i NFL, främst med Tennessee Titans. Han blev utnämnd till ligans mest värdefulla spelare 2003. Han pensionerade sig från sporten 2008.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!