Phelps slog serben och tog världsrekord

Rivalerna. Phelps. Cavic. Det blev ett riktigt hatmöte som Phelps till slut simmade i hamn.


–Jag visste att det skulle bli under 50, säger Phelps till SVT Sport. Jag såg att det kom in vatten på min bana och förstod att jag tog in på honom.

Simkungen Michael Phelps visade varför han är världsbäst. Han simmade 100 meter fjäril på 49,82. Drömgränsen var därmed avklarad. Guldet säkrat. Och den kaxige serben Milorad Cavic fick se sig besegrad.

–Jag låter simningen tala, sa Phelps efter sin makalösa slutspurt.

Skrivet av:

Senaste nytt

"Han är årets stora genombrottsman"

Samuelsson ska bli pappa: "Kan göra honom gott"

Sebastian Samuelsson ska bli pappa. Det tror konkurrenten Vetle Sjåstad Christiansen kan göra honom till en bättre skidskytt. Jag tror man blir mer rofylld, framför allt på skjutbanan. Det ger ett annat perspektiv, säger norrmannen.

Professor: Kan vara svårt att ställa diagnos

1 timme sedan
Landslagsspelaren Kristoffer Olsson har vårdats i respirator i över en vecka. Hans läkare kämpar för att ställa en diagnos, enligt besked tidigare i veckan. Det finns helt klart tillstånd där det kan vara väldigt svårt att hitta den omedelbara orsaken, säger Anders Svenningsson, professor i neurologi.

Därför stoppas Mästarnas mästare 2024 i helgen

1 timme sedan
Mästarnas mästare 2024 är i full gång på SVT och det har bjudits på en hel rad rafflande tävlingar hittills. Men på söndag blir det inget program.

Väderkaos i Holmenkollen – lopp uppskjutet

3 timmar sedan
Världscupen i skidskytte i Holmenkollen skulle startat på torsdagen – men dåligt väder ställde till det. Damernas distanslopp flyttas till fredag klockan 12.30.

Ribom sjuk – står över helgens tävlingar

idag 13:24
Emma Ribom missar helgens världscuptävlingar i längdskidor i finländska Lahtis. 26-åringen har blivit sjuk. I hennes frånvaro får Frida Karlsson chansen i fredagens sprintstafett.