Ny olycka inom galoppsporten

Maria Sandh, 21, fick föras till sjukhus efter att hon tappat kontrollen på sin häst. (TT)


Jockeylärlingen Maria Sandh, 21, fick föras till sjukhus efter att hon tappat kontrollen på sin häst inför lunchtävlingarna på Jägersro i Malmö på torsdagen.

Sandh fick ett tramp av sin häst och fördes med ambulans till sjukhus. Enligt första diagnosen ska hon ha fått en fraktur på käken, men ha klarat sig från allvarligare skador. Sandh kommer att vara kvar på sjukhuset för operation.

Galoppsporten har varit mycket olycksdrabbad den senaste tiden. Förra tävlingsdagen på Jägersro fick danska proffsjockeyn Sara Slot föras till sjukhus med ryggont. Tidigare i år har vid ett tillfälle tre jockeyer förts till sjukhus efter ett lopp på Malmö-banan. Ingen av de tre jockeyerna fick dock några svårare skador.

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Ny nolla för Larsson – stoppade Modos trend

Lindberg avgjorde – Gais på allsvensk plats

1 timme sedan
Mållöst i över en timme. Sedan satte Julius Lindberg bollen i nät – och tog Gais upp till den allsvenska direktplatsen. Ett mål och vi vinner, jag är nöjd med min insats, säger han efter 1–0 hemma mot Öster i superettan.

Säsongen över för Hammarbys Erabi

idag 17:38
Säsongen är över för Hammarbys Jusef Erabi. En fotskada, som han råkade ut för i senaste matchen, 1–1 hemma mot IFK Göteborg, stoppar honom från spel under den allsvenska avslutningen.

RF:s styrelsemöte: Information från Nilsson

idag 16:34
Riksidrottsförbundets extrainsatta digitala styrelsemöte var snabbt avklarat. På agendan fanns en punkt: Information från ordförande Karl-Erik Nilsson. "Nästa möte är på fredag", skriver RF:s pressansvariga Anna Setzman till TT.

Ryssland öppnar för jättetrupp i Paralympics

idag 15:18
Internationella paralympiska kommittén, IPK, har beslutat att släppa in ryssar och belarusier i Paralympics i Paris nästa år, men enbart som neutrala aktiva – och kanske även under andra premisser. Detaljerna ska spikas inom kort.

Timrås backkris - två spelare skadade

idag 14:02
Timrå får klara sig utan hockeybackarna Tim Erixon och Elmeri Eronen de kommande sex veckorna efter att båda åkt på frakturer.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.