Schefvert missar EM-uppladdning

Förbundskaptenen väljer sitt danska klubblag GOG Svendborg i Champions league.


Förbundskaptenen Ulf Schefvert kommer inte att följa med damhandbollslandslaget till Frankrike för träningsturneringen som är uppladdning inför EM. Schefvert väljer att i stället coacha sitt danska klubblag GOG Svendborg i Champions league, skriver Dagens Nyheter.

Förbundskaptenens dubbeljobb hindrade honom från att närvara vid en av world cup-matcherna nyligen och turneringen Tournoi de Paris Ile France den 21-23 november missar han helt.

– Det bästa hade varit om Uffe hade varit med, det är inget man kommer undan med. Man vill vara ett så homogent lag som möjligt, säger landslagsspelaren Matilda Boson till DN.

GOG Svendborg gillar inte heller dubbelarbetet och Schefvert avgår därför som förbundskapten efter årsskiftet och ersätts av assisterande förbundskaptenen Per Johansson med Magnus "Bagarn" Johansson som assisterande. De får nu träna sig i sina nya roller.

– Det är inte bra att det blir så här, men eftersom Per och "Bagarn" kör på efter nyår känns det ändå okej. Jag hade kunnat åka ned och vara med på en av matcherna, men det hade känns hattigt - då är det bättre att jag ansluter till samlingen i Lund, säger Schefvert, som motiverar sitt beslut med att Svendborg vann hemmamötet i Champions league med knappa 30-26 och att returmötet därför är så viktigt.

Under EM som inleds med premiärmatch den 2 december mot Vitryssland finns Ulf Schefvert garanterat med. Och när uppdraget i Svendborg är utfört i maj hoppas handbollsförbundet att han kommer tillbaka, utan dubbeljobb.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Florida vann efter galna räddningar

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

1 timme sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

2 timmar sedan
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.