Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Schefvert missar EM-uppladdning

Sport | 28/10/2008 07:00

Förbundskaptenen väljer sitt danska klubblag GOG Svendborg i Champions league.

Förbundskaptenen Ulf Schefvert kommer inte att följa med damhandbollslandslaget till Frankrike för träningsturneringen som är uppladdning inför EM. Schefvert väljer att i stället coacha sitt danska klubblag GOG Svendborg i Champions league, skriver Dagens Nyheter.

Förbundskaptenens dubbeljobb hindrade honom från att närvara vid en av world cup-matcherna nyligen och turneringen Tournoi de Paris Ile France den 21-23 november missar han helt.

– Det bästa hade varit om Uffe hade varit med, det är inget man kommer undan med. Man vill vara ett så homogent lag som möjligt, säger landslagsspelaren Matilda Boson till DN.

GOG Svendborg gillar inte heller dubbelarbetet och Schefvert avgår därför som förbundskapten efter årsskiftet och ersätts av assisterande förbundskaptenen Per Johansson med Magnus "Bagarn" Johansson som assisterande. De får nu träna sig i sina nya roller.

– Det är inte bra att det blir så här, men eftersom Per och "Bagarn" kör på efter nyår känns det ändå okej. Jag hade kunnat åka ned och vara med på en av matcherna, men det hade känns hattigt - då är det bättre att jag ansluter till samlingen i Lund, säger Schefvert, som motiverar sitt beslut med att Svendborg vann hemmamötet i Champions league med knappa 30-26 och att returmötet därför är så viktigt.

Under EM som inleds med premiärmatch den 2 december mot Vitryssland finns Ulf Schefvert garanterat med. Och när uppdraget i Svendborg är utfört i maj hoppas handbollsförbundet att han kommer tillbaka, utan dubbeljobb.

Skrivet av: