Måndag 18 Okt
Stockholm

Den nye mästaren

Gegard Mousasi dominerade i USA-debuten. Tog sin trettonde raka seger.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Mästarna i Strikeforce har haft en ful ovana att inte försvara sina bälten. Ingen utav bälteshållarna Josh Thomson (lättvikt), Alistair Overeem (tungvikt) eller Cung Le (mellanvikt) har försvarat sina bälten det senaste året. Ett mönster som den nye mästaren i lätt tungvikt, Gegard Mousasi, tänker bryta.

Scott Coker, vd för Strikeforce, är inte säker på när Mousasi kommer att göra sitt första titelförsvar, men hoppas att det sker senare i höst.

– Vi kommer att låta Mousasi bli klar med Dream-turneringen i oktober. Efter det är det dags att sätta ihop något, sa Coker på presskonferensen efter lördagens Strikeforce-gala.

Den 6 oktober kommer den 24-årige Mousasi möte Pride- och UFC-veteranen Rameau Thierry Sokoudjou i semifinalen i Dreams “Super Hulk”-turnering. En vinst där skulle innebära en finalfight samma kväll mot vinnaren i den andra semifinalen mellan Hong Man Choi och Ikuhisa Minowa.

Går Mousasi skadefri från “Super Hulk”-turneringen är det inte omöjligt att han kommer att finnas med på ett Strikeforce-event i november. Samma månad som Strikeforces nye megastjärna, Fedor Emelianenko, väntas göra debut i organisationen.

Mousasi, som tidigare fightades i mellanvikt, och nyligen flyttade upp i lätt tungvikt har länge pratat om att så småningom gå upp i tungvikt. Något han återigen nämnde på presskonferensen efter lördagens Strikeforce-event.

– Jag planerar att fightas i lätt tungvikt i två eller tre år till, hinna bli lite äldre och lägga på mig lite mer muskler. Förr eller senare kommer jag att flytta upp till tungvikt, men inte än på ett tag.

Om lördagskvällens utklassning av Renato Sobral hade Mousasi följande att säga.

– Jag vet att han (Sobral) är grym på jiu-jitsu, men det här är inte jiu-jitsu. Det är MMA och jag vet att jag skulle ha fördel av en topposition. Jag hade förväntat mig en tuff fight. Han är en erfaren och mycket tuff motståndare, men ibland tar fighter slut snabbt.

Gegard Mousasi vs Renato “Babalu” Sobral

Gegard Mousasi highlight

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela