Fredag 18 Jun
Stockholm

"Pim-Pims avhopp överraskar inte"

Svenske Davis Cup-kaptenen Mats Wilander tyckte Pim-Pims avhopp var väntat.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I går, torsdag, meddelade Joachim "Pim-Pim" Johansson att han inte kommer vara med i Sveriges Davis Cup-match mot Israel i början av mars. Anledningen ska vara att servekungen inte känner sig redo för femsetsmatcher efter det långa uppehåll han haft. Men Sveriges kapten, Mats Wilander, tar det hela med ganska stor kyla.

– Jag visste sedan tidigare att chansen för att han skulle kunna spela var väldigt liten. Jag är inte förvånad över att han har tagit det här beslutet. Det här var väntat, säger Wilander till eurosport.se.

"Pim-Pim" hart haft stora skadeproblem de senaste åren och har bland annat opererat sin axel som slitits friskt efter flera års servande i över 200 kilometer i timmen. I höstas gjorde dock Södertäljesonen comeback i Stockholm Open efter att Roger Federer hoppat av tävlingen. Och även om han kunnat träna i vinter och planerar att spela challengerturneringen i Besancon, Frankrike, den 23 februari, känner han sig inte redo för Davis Cup. Nu får Wilander och den assisterande coachen Joakim Nyström sätta sitt hopp till att Thomas Johansson kan vara med.

– Klart vi hoppas på att Thomas Johansson hinner blir frisk, men jag har inte pratat med honom heller de senaste dagarna. Det är bara att hoppas att så många som möjligt kommer till uppsamlingslägret. Sedan får vi se, säger Wilander.

"Pim-Pim" slår ut en viss Nadal ur Stockholm Open

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela