Tillbaka från avgiftning

Melvin Guillard har spolat kokainet och växt upp.


26-årige Melvin Guillard är en ung MMA-veteran med en minst sagt svajig karriär bakom sig. Houston-fightern kom in i UFC efter att ha deltagit i den andra säsongen av MMA-dokusåpan, The Ultimate Fighter.

Sedan dess har han vunnit fem och förlorat tre i organisationen.

Imorgon, onsdag, är han huvudakt på UFC Fight Night 19, där han möter submissionspecialisten Nate Diaz.

Att alla utom en av Guillards förluster har kommit via just submissions oroar inte 26-åringen.

– Enligt mig är Diaz bara en medelmåtta. Killar som Clay Guida, Joe Stevenson, Diego Sanchez, mig själv och Gray Maynard har alla något speciellt att komma med. Folk snackar mycket om Nate Diaz för att han vann The Ultimate Fighter, men jag ser inget speciellt i honom, sade Guillard på presskonferensen inför Fight Night 19.

Satte sin MMA-karriär på spel.

2007, efter förlusten mot Joe Stevenson, testade Guillard positivt för kokain, vilket resulterade i en åtta månaders avstängning från allt tävlande. Och i januari 2009 släpptes han ut efter sex månader i fängelse. Ett straff han fått för innehav av kokain.

Räddad av rehab.

– Vändpunkten kom när jag blev tvungen att genomgå drogrehabilitering. Det var som att sitta i fängelse. Jag var där sex månader. Jag saknad min familj, min fru och sporten.

– Jag bara satt där och tänkte och bad om att Dana White skulle förstå vad jag gick igenom och att jag fortfarande skulle ha ett jobb när jag kom ut.

Guillard blev bönhörd och fick i somras chansen att möta Gleison Tibau i en fight som han vann på delat domslut.

Imorgon onsdag väntar alltså tufft motstånd för Guillard. Dessutom en motståndare som är som bäst där Guillard är sämst – på marken. Återstår att se om Houston-fightern utvecklat sitt markgame eller om han ännu en gång kommer att tvingas klappa på ett lås eller en strypning.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Inför TUF 10