Vitor näste man för Silva

Dana White tror att Vitor Belfort är redo.


Vitor Belforts comeback i oktagonen kunde inte ha slutat bättre. Och den övertygande knockoutvinsten mot Rich Franklin kan ha gett honom en position som utmanare nummer ett i UFC:s mellanvikt. En plats som innan lördagens fight såg ut att tillhöra Dan Henderson eller Nate Marquardt.

– Om jag ska vara ärlig så tycker jag att det vore bäst om Henderson och Marquardt får möta varandra för att bestämma vem utav dom som är näste utmanare. Och jag tror Vitor är redo att möta Anderson Silva, sade Dana White på presskonferensen efter UFC 103.

Belfort och Franklin möttes i helgen i catchweight 195 pounds. En vikt mellan lätt tungvikt och mellanvikt, men det är i mellanvikten Belfort hör hemma enligt Dana White. En division som haft svårt att skaka fram värdiga utmanare åt pound for pound-kungen Silva. Något som Dana White nu ser en ljusning på.

– Jag älskar den position vi är i nu. Jag älskar att vi har Vitor i viktklassen och tycker verkligen om tanken på en fight mellan Henderson och Marquardt.

Som väntat gav Dana White inga raka besked om när en fight mellan Silva och Belfort skulle kunna bli av. Och i dagsläget finns ett antal faktorer som ställer till det i toppen av mellanviktsdivisionen.

Anderson Silva vägrar att möta Henderson eller Marquardt. Han har redan vunnit mot båda och anser precis som Dana White att de två borde mötas för att bestämma vem som ska få chansen. Dessutom ska Anderson Silva nu göra en mindre operation för att reparera sin skadade armbåge, vilket betyder några månader på avbytarbänken.

Lägg där till Dan Henderson, som inte vill möta Marquardt då han anser sig ha blivit lovad att möta Silva i mästarens nästa match. Dessutom förhandlar Henderson fortfarande med UFC om ett nytt kontrakt.

Men i dagsläget ser det alltså ut som att Vitor Belfort kommer att få chansen. När det sen blir vet nog inte ens Dana White.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!