Från Miss Earth till pokerproffs

"Skönhetstävlingar är mer rättvisa än poker."


FILIPPINERNA. 26-åriga Priscilla Meirelles Almeida är den före detta läkarstuderande Miss Earth-vinnaren som sadlat om och numera är sponsrad av Filippinernas största pokerturnering - FPT.

Född och uppvuxen i den sista utposten innan du hamnar i Amazonas djungler - Manaus i Brasilien – började hon som 18-åring att tävla i skönhetstävlingar.

– När jag vann Miss Earth 2004 här i Filippinerna så förändrades mycket i mitt liv. Först och främst hann jag inte med mina läkarstudier och var tvungen att avbryta dem, säger hon till Nyheter24.

Skönhetstävlingar och läkarstudier? Hur går det ihop?

– Nej, jag vet? Det är precis dessa fördomar jag hela tiden får kämpa mot. När jag studerade och fick höga betyg blev jag ständigt anklagad för fusk. Någon som ser ut som jag kan ju inte vara smart, tänker folk. Man får hela tiden motbevisa dem.

Något hon fortfarande upplever runt pokerborden.

– Många killar har tendensen att se mig som en dålig spelare på grund av mitt utseende.

– Jag måste hela tiden bevisa att jag faktiskt kan spela poker. Och varje gång en ny spelare kommer eller om jag byter bord så måste jag bevisa det igen. Det kan vara tröttsamt.

– Å andra sidan kan det också vara till en fördel när jag har en bra hand. Då synar de mig eftersom de inte tror att jag vet vad jag håller på med.

Finns det några likheter inom skönhetstävlingar och poker?

– Ärligt talat så är faktiskt skönhetstävlingar mer rättvisa än poker. Skönhetstävlingarna handlar i princip bara om dig. Om du vet att du har utseendet och svarar bra på frågorna och ger allt du kan så kommer det att gå bra.

– Men i poker skulle jag säga att inte ens 50 procent handlar om hur skicklig du är. Trots att du har bra kort och vet hur du ska spela dem finns det mycket som kan hända. Det är spelaren du spelar mot, det är tajmingen och så vidare. Det är så många faktorer som spelar in, säger Priscilla Meirelles Almeida till Nyheter24.

Något som Priscilla fick uppleva i dag när hon åkte ut under andra dagen i PokerStars APPT-final här på ön Cebu i Filippinerna.

Med ett ess och en åtta i samma färg dök det upp ess och åtta på bordet. Priscilla fick med andra ord en bra hand.

Men motspelaren synade och höjde trots att han bara hade en två och femma.

Priscilla, som inte hade så mycket marker kvar, tvingades att gå all in.

På sista kortet fick motspelaren, mirakulöst nog, en stege. Förlusten var ett faktum. Priscilla åkte ut. Men hon höll sig kvar länge och hamnade trots allt bättre än hälften av de 319 spelare som kom till APPT-finalen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!