Måndag 10 Maj
Stockholm

Stefan "Spiggen" Hjorthall svensk pokermästare

Sadlade om från projektledare till pokerspelare. Nu är han svensk mästare i heads up poker på nätet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Från projektledare till massageterapeut till pokerproffs. För fyra år sedan hade Stefan Hjorthall knappt spelat poker. I går blev han ny svensk mästare i heads up poker på nätet.

– Poker är den enda sporten där du som nybörjare kan gå upp och utmana världsmästaren och vinna, säger han till Nyheter24.

Det var när Stefan flyttade från Stockholm till Arjeplog tillsammans med sin sambo och barn som han inte längre kunde arbeta med det han är utbildad till.

–Jag jobbade länge inom dataindustrin i Gävle och Stockholm. Jag sysslade med allt från programmering till projektledning. Detta är saker jag nu kan använda mig av i pokern, säger Stefan "Spiggen" Hjorthall till Nyheter24.

När han flyttade upp till Norrland och märkte att han inte kunde använda kunskaperna från sitt jobb inom dataindustrin, utbildade han om sig till massageterapeut.

–Vi köpte en tvåvåningsvilla, på ena våningen har jag min praktik. Men efter ett år märkte jag att kundunderlaget var för litet.

Sedan hände det. Julen 2006 såg Stefan ett program om unga pokerspelare i Las Vegas.

–Jag bestämde mig direkt. Kan de så kan jag.

Och på den vägen är det.

– Det handlar om att sätta upp delmål. Som gammal projektledare lade jag upp en treårsplan för att bli en vinnande spelare. Den är uppnådd.

Och nu har alltså Stefan nått ett annat av hans mål: Svensk mästare.

Klockan 20.00 började turneringen. Åtta timmar senare var Stefan svensk mästare i heads up. En spelform som innebär att hälften av fältet åker ut i varje omgång. 256 spelare ställde upp i onlineturneringen.

Priset: 70 000 kronor, en SM-ring och ett resepaket till Unibet Open.

Vad väntar härnäst?

–På måndag reser jag till Prag för att vara med i PokerStars European Poker Tour som börjar på tisdag, säger Stefan "Spiggen" Hjorthall till Nyheter24.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela