1 av 2
- Foto: www.hr4life.com
2 av 2
- Foto: www.hr4life.com

Kontroversiellt klädföretag stoppas

Hoelzer-Reich gör sportkläder med motiv kopplat till nazism och andra världskriget.


Det har stormat i bloggvärlden sen Joe Brammer, med sponsring från Hoelzer-Reich syntes i TV under finalen av The Ultimate Fighter. Det har nu fått både UFC och Strikeforce att bannlysa det kontroversiella företaget från sina galor trots att de i dagsläget sponsrar flera fighters.

Mike Afromowitz från Strikeforce har sagt detta till Sherdog om företaget och dess budskap.

- Vi kommer absolut inte tillåta våra fighters att bära Hoelzer-Reich i vår bur. Strikeforce kommer inte att tolerera provocerande beteende vid något tillfälle.

På företages hemsida trängs tröjor med symboler förknippade med SS samt tryck som "das vierte reich hat begonnen" vilket betyder "det fjärde riket har börjat".

Representanter från Hoelzer-Reich menar däremot att de inte står för några nazistiska åsikter och säger följande i ett uttalande.

- Symbolerna vi använder kan dateras tillbaka hundratals år före Nazityskland.

- Vi förstod inte att de svaga kopplingarna en del av symbolerna hade till Nazityskland för över 70 år sedan fortfarande var känsliga för så många människor.

Vill man själv ta en titt på vilket material företaget haft på sin hemsida kan man titta på den här sammanställningen. Där jämförs motiven med förlagorna från Nazityskland.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!