Torsdag 1 Dec
Stockholm

Guldryck för utspelat Kalmar

Kalmar fick knappt låna bollen mot Hammarby.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Kalmar fick knappt låna bollen mot Hammarby.

Men snart ser det ut som att ingen får låna SM-pokalen av Kalmar.

– Jag vill inte höra att någon säger att vi hade tur igen, sade Kalmars tränare Nanne Bergstrand efter 2-1-segern på Söderstadion.

Hammarby vann den första halvlekens bollprocentsinnehav med förkrossande 62-38. Stundtals luktade det utspelning även under den andra halvleken. Men efter 90 minuter var poängprocenten lika med noll. Hammarby hade förlorat säsongens tredje möte (med Svenska cupen-semin inräknad) med allsvenskans bästa lag.

Kalmar blixtrade aldrig till, mullrade inte ens - men luktade ändå mer guld än någonsin.

– Vi såg ringrostiga ut. Jag tror att vi spelar som bäst när vi har ett tajt schema. Därför kommer den här perioden med Uefacupen och Svenska cupen lägligt, sade Nanne Bergstrand.

– Vi gör två mål på fasta situationer, utöver det kan man dra ett streck över matchen.

Trots att Kalmar saknade avstängda duon Henrik Rydström och Rasmus Elm på mittfältet blev läget aldrig kritiskt. Och när brasilianen Daniel Sobralense sköt 1-0 i elfte minuten ökade pressen på Hammarby.

Petter Wastå var tillbaka i Kalmars mål efter hjärnhinneinflammation men fick ingen ny huvudvärk. Han parerade skott från David Johansson och Charlie Davies innan inbytte Stefan Larsson var ensam i Kalmar om att skjuta på mål i den andra halvleken. Målet gav 2-0 i den 73:e minuten. Charlie Davies reducering på tilläggstid betydde bara en putsning av resultatet.

Samtidigt som Kalmar vann fick guldutmanaren Elfsborg bara oavgjort mot Sundsvall. Kalmar gjorde ett guldryck upp till sju poäng, även om Elfsborg har en match mindre spelad.

– När jag kommer till Kalmar igen kommer folk säga att vi hade tur med resultat. Men vinner man sina matcher så får man resultat med sig. Nu är det kul att spela och vi ska spela många roliga matcher framöver, först Feyenoord på torsdag och sedan Göteborg i cupfinalen på söndag, sade Bergstrand.

– Och i allsvenskan har vi både Helsingborg och Elfsborg kvar att möta. Det är inte avgjort än.

I Hammarby är såret på mitten fortfarande öppet efter Petter Anderssons Hollandsflytt. Inte blev mittfältskrisen lindrigare när Louay Chanko snackade till sig ett rött kort med fem minuter kvar.

– Ett rött kort är aldrig bra för laget, det var dåligt från min sida. Men dåligt av domaren också, den första varningen var fel, det tycker jag fortfarande, sade Chanko.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nästa artikel
Kalmars rekordjakt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.