Söndag 3 Jul
Stockholm

Karlsson förnekar stryptag på 16-åring

08-tränaren ger sin syn på händelsen som skakar hans karriär.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Expressen, Aftonbladet och Basketsverige sprider felaktiga uppgifter. Det menar 08 Stockholm Human Rights tränare Jonte Karlsson. I ett pressuttalande går han till attack mot medierna:

– Jag, Jonte Karlsson, förnekar misshandel. Jag förnekar att ha tagit stryptag på en 16-årig ungdom. Det eventuella våld jag skulle använt mig av bestod i att jag tog ett kraftigt tag i hans jacka när jag ville att han skulle lämna arenan. Jag har läst att jag ska ha sagt att jag struntar i om jag skulle få sparken på grund av någon snorunge. Det stämmer inte heller.

Karlsson har pratat med polisen på Södermalm i Stockholm under gårdagen för att reda ut huruvida det har lämnats in någon polisanmälan mot honom. Men det föreligger inte någon sådan, enligt Karlsson.

Den 7 november hade 08 Stockholm en stängd träning, men personer lyckades ändå ta sig in. Enligt Karlsson var tre ungdomar inte tysta, och trots uppmaningar om att inte störa fortsatte de att väsnas. Då tappade Karlsson humöret, gick upp på läktaren och tog tag i en av ungdomarnas jacka och bad dem att lämna hallen.

Tränaren ångrar nu sitt beteende:

– Oavsett om jag var arg och irriterad har jag ingen rätt att ta tag i hans jacka. Jag har därför senare bett både honom samt hans far om ursäkt för mitt beteende. Jag har dessutom bokat ett möte med pojken och hans familj där jag återigen erbjudit mig att be om ursäkt öga mot öga då jag är uppriktigt ledsen för att jag gick över en gräns. Jag har uppfattat det som att vi inte längre hade något problem, säger Jonte Karlsson.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.