KRÖNIKA: Steven Gerrard fyller tio

I dag är det tio år sedan Steven Gerrard debuterade för Liverpool.


När jag såg Steven Gerrard debutera, på teve, trodde jag att han skulle bli en bra spelare. Inte en fantastisk. Jag trodde kanske att han skulle ta en ordinarie tröja. Inte att han skulle komma att bli en av världens allra bästa mittfältare. Jag trodde att han skulle bli viktig för Liverpool. Men jag trodde mer på "the pint" - David Thompson, som hade ett sjuhelsikes tillslag och en bättre balans än Gerrard (eller "CHERRARRD" som kommentatorerna kallade honom de första åren)

Sedan dess har Stevie G gjort 458 matcher och 104 mål för Liverpool FC och skrivit in sig inte bara i historieböckerna på Anfield, utan i fotbollshistorien som sådan. Man kommer alltid att minnas Steven Gerrard.

Om han redan är Liverpools bästa någonsin låter jag vara osagt, jag är för ung för att ha en vettig bild av till exempel Kenny Dalglish. Men Steven är definitivt en av dem. Och får han bara vinna Premier League, om så bara en endaste gång, med sitt Liverpool så kommer han antagligen anses vara den bäste. Han har ju vunnit allt utom just ligan.

28 år gammal har han många goda år kvar och trots att han varit nära att flytta till Chelsea tror jag att Liverpool blir den enda klubben Steven Gerrard representerar på elitnivå. Bara det i sig är nästan unikt i modern fotboll.

David Thompson då? Han slutade på grund av skadeproblem för ett år sedan nästan på dagen. Bättre än Gerrard var han aldrig, men Thompson gjorde några hyggliga år i Coventry och Blackburn innan det började gå allt sämre.

Se Steven Gerrard i aktion:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!