Fernando Alonso optmistisk

"I Australien är det sanningens ögonblick."


I morgon drar Formel 1-VM igång i Melbourne, Australien. En som ser fram emot det är den förre detta världsmästaren, spanjoren Fernando Alonso, som menar att det här året kan vara då han återerövrar förstaplatsen.

– Vi kommer med ett starkt självförtroende, men vi har även stor respekt för alla våra rivaler. I år finns det inte någon svag motståndare, säger Renaultföraren enligt spanska Marca, och fortsätter:

– På helgen kan vi se vart vi egentligen befinner oss, eftersom det ibland kan vara svårt att komma till en slutsats efter träningarna, och här i Australien är det sanningens ögonblick.

27-åringen, som har vunnit två F1-titlar, menar att han känner sig väldigt sugen på att återigen få sätta sig ned bakom ratten.

– Varje år får jag mer erfarenhet, jag lär mig nya saker och du känner dig mer tillförlitad, jag känner mig bättre. Det här året kommer jag med ett stort sug nu på början av turneringen. Ifjol slutade vi väldigt bra, men startade dåligt och det måste vi försöka undvika det här året.

Alonsos karriär i korthet

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Barcelonas kollaps – utslaget efter röda kort

Superdrama i Dortmund – vidare till semifinal

Vändning åt ena hållet, snabbt svar från det andra. Efter sex mål, och en match som svajade lika mycket som supportrarnas stora flaggor, är Dortmund åter i CL-semifinal efter 4–2, totalt 5–4, mot Atlético Madrid.

Två raka förluster: "Gäller att nollställa"

Efter två raka förluster gäller det att nollställa inför avgörandet, konstaterar Skellefteås lagkapten Jonathan Pudas. Och kanske undvika utvisningsbåset lite mer? Ja, det är ju en jättenyckel så klart, säger han.

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

1 timme sedan
Skellefteå hade två matchbollar. Men Frölunda har räddat båda. Efter 3–1 i den sjätte semifinalen är det utjämnat i matchserien. Nu avgörs allt i Skellefteå på torsdag. Det går i rätt riktning hela tiden, säger Max Friberg till TV4 Play.

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

3 timmar sedan
Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

3 timmar sedan
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.