Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Emil Jönsson i en klass för sig

Sport | 11/01/2009 18:39

Emil Jönsson ville inte vara sämre än Charlotte Kalla.

Med en överlägsen seger i den nationella sprinttävlingen i Östersund på söndagen visade han med eftertryck att han är tillbaka på toppnivå efter sin sjukdom.

Sprintspecialisten Emil Jönsson förberedde sig inför söndagens klassiska sprintttävling med att tävlingsköra tre mil ett dygn innan. Då blev han fyra i skiathlontävlingen.

På söndagen var han överlägset snabbast i tidskvalet, vann kvartsfinalen, vann semifinalen - och hade krut sparat till en utklassningsseger i finalen.

– Jag har nog aldrig varit starkare än jag är nu, sade han i telefon till TT efter sin styrkedemonstration.

Jönsson vann före Jesper Modin och Peter Larsson. Larsson och B-finalsegrande Thobias Fredriksson är rutinerade landslagsåkare som behöver visa klassen för att komma med till VM.

Det gäller inte Emil Jönsson. Förra vinterns världscuptvåa i sprint däckades av förkylning i samband med världscuptävlingarna i Davos under Luciahelgen. Nu är han tillbaka som obestridlig etta i Sverige.

Kommande veckoslut får han chans att mäta sig med den internationella eliten. Då väntar världcuplopp i Vancouver.

Britta Norgren vann damsprinten i Östersund. Hon fick hårdast konkurrens av Ingrid Vikman, västgötskan som tävlar för Östersund var snabbast i kvalet före veteranen Anna Olsson.

Ordningen i trion var densamma i finalen.

Skrivet av: