Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bandy: Västerås gav styrkebesked

Sport | 13/01/2009 21:55

Västerås tar VM-paus med självförtroendet på topp.

Västerås tar VM-paus med självförtroendet på topp efter 9-4-segern borta mot Sirius.

– Vi ville visa var skåpet ska stå, efter hemmaförlusten mot Sirius kände vi oss förnedrade, sade Michael Carlsson nöjt.

Västerås satte full fart på Studenternas och matchuret hade inte ens tickat en minut innan första bollen satt bakom duktige Jakob Säleby i hemmamålet. Västerås släppte sedan inte taktpinnen någon gång, efter 2-1 och 3-1 som kom i tät följd mitt i första halvlek var VSK-greppet riktigt fast. Västeråsarna var mer bestämda över hela plan, skapade fler målchanser, var mer effektiva och gjorde heller inte några misstag.

– Vi testade en taktik i hemmamatchen mot Sirius, och den fungerade inte men vi följde den i alla fall fullt ut och fick en bra test. Nu spelade vi lite annorlunda och då gick det bättre. Vi har många spelare som vill anfalla, sade Carlsson som själv svarade för ett av VSK-målen.

När bandy-VM kommande veckor spelas i Västerås finns inte en enda hemmaspelare med i landslaget. Det är första gången på 35 år ingen VSK-spelare finns med i VM-laget. Men för Michael Carlsson och de andra VSK-spelarna hägrar ett annat mål; komma tillbaka till Studenternas i mars när SM-finalen spelas.

– Vi har en VM-butik i Västerås som rullar gamla finaler, klart man blir ännu mer sugen när man ser dessa. Vi har kanske inga stjärnor i laget men det finns mycket energi i laget. Jag tror också det kan vara en fördel för oss att kunna träna tillsammans och ha pigga spelare efter VM-uppehållet även om vi fick ganska sena träningstider under VM, sade Carlsson.

Serieledande Edsbyn hade inga problem att besegra Motala 8-2. Hammarby tog en viktig seger borta mot Vetlanda, 3-0. Trots det är Vetlanda kvar som tabelltrea. Vänersborg klarade 3-3 hemma mot Sandviken, Tony Eklind kvitterade i slutet för hemmalaget.

I tabellens bottenskikt tog Villa en mycket viktig seger hemma mot Gripen, 7-2, och lämnade därmed kvalplats. Örebro är kvar som tabelljumbo men vann överraskande bortamatchen mot Broberg med 5-4 sedan Tomas Knutsson gjort fyra mål, segermålet gjorde han i slutminuten. Bollnäs vann borta mot Kungälv 6-5.

Skrivet av: